Ποιά στελέχη πιέζουν τον Τσίπρα να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Κουφοντίνα

Ποιά στελέχη πιέζουν τον Τσίπρα να πάρει θέση ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Κουφοντίνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:35 Δημιουργία 18/02/21, 17:15

Την ώρα που ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ενέργεια ή ανακοίνωση αναφορικά με το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις κορυφαία στελέχη του κόματος παίρνουν θέση υπέρ των αιτημάτων του "Λουκά" της 17Ν.

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία έκαναν σχετικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα social media, σε μία κίνηση που ερμηνεύεται ως πίεση στην Κουμουνδούρου προκειμένου να πάρει επίσημη θέση για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα.

Τσακαλώτος: "Να ισχύσουν οι νόμοι για όλους"

«Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύει για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκδικητικότητα, χωρίς ναι μεν αλλά. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απο την πλευρά του οι Πάνος Λάμπρου και Αννέτα Καββαδία κάλουν σε σπάσιμο της σιωπής και να πάρει το κόμα επίσημη θέση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του πάντως ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Είναι ξεκάθαρο για μας, ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στη δημοκρατία. Και είναι ξεκάθαρο για μας ότι σε μια δημοκρατία πρέπει να ισχύουν οι νόμοι για όλους και για τον πιο ελεεινό δολοφόνο, καταδικασμένο».

Αν σου άρεσε κάνε