«Μήδεια»: Το ΚΙΝΑΛ ζητά «εξηγήσεις» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

«Μήδεια»: Το ΚΙΝΑΛ ζητά «εξηγήσεις» για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:35 Δημιουργία 18/02/21, 18:39

Nα συζητηθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ζητεί το ΚΙΝΑΛ.

Με επιστολή τους βουλευτές του κόματος ζητούν την πρόσκληση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, του υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Οπως αναφέρουν η πρόσφατη κακοκαιρία δοκίμασε τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού, παρότι η ένταση του φαινομένου ήταν γνωστή σε όλους πολλές ημέρες πριν από την εκδήλωσή του.

Στην επιστολή τονίζεται: «Δυστυχώς, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις αλλά και τις διαβεβαιώσεις για τον βαθμό ετοιμότητάς της, η κυβέρνηση αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά αδύναμη και ανεπαρκής.

Επί δύο ημέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει, αρκούμενη στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και προσθέτουν:

«Επιβάλλεται, πλέον, από τα πράγματα η αναλυτική ενημέρωση και λογοδοσία της Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης προς τη Βουλή και τους πολίτες, αναφορικά με τη διαχείριση της κακοκαιρίας ''Μήδεια'' από τις αρμόδιες κρατικές αρχές» καταλήγει η επιστολή των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

Αν σου άρεσε κάνε