Γιαϊτζί: Ο πατέρας της «Γαλάζιας Πατρίδας» κατηγορεί την Ελλάδα ότι υλοποιεί την‘«Μεγάλη Ιδέα»

Γιαϊτζί: Ο πατέρας της «Γαλάζιας Πατρίδας» κατηγορεί την Ελλάδα ότι υλοποιεί την‘«Μεγάλη Ιδέα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:20 Δημιουργία 22/02/21, 17:18

Ο λεγόμενος και «θεωρητικός» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζιχάτ Γιαϊτζί σε συνέντευξη του στο CNN Turk υποστήριξε προκλητικά πως η «Ελλάδα επεκτείνεται συνεχώς σε βάρος της Τουρκίας κάνοντας πράξη την Μεγάλη Ιδέα».

Ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης κατέφυγε σ’ ένα ακόμη εκφραστικό παραλήρημα κατά της χώρας μας, την ίδια ώρα που θεωρητικά συνεχίζεται ο διάλογος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο Γιαϊτζί ο οποίος διαμορφώνει ενεργά όχι μόνο την κοινή γνώμη στην Τουρκία αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα δεν είναι ένα κανονικό κράτος. Μετά από την επιτυχία της εξέγερσης στην Πελοπόννησο, μέχρι σήμερα, με την βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, διευρύνει τα εδάφη της σε βάρος της Τουρκίας»

Σε άλλο σημείο τόνισε «Τώρα η Ελλάδα κάνει την 6η επέκταση της. Δεν αλλάζουν γνώμη. Θέλουν να ενταχθεί στην Ελλάδα η Κωνσταντινούπολη, η Θράκη, η δυτική Ανατολία και η Κύπρος»

Κατέληξε δε λέγοντας πως «στο Αιγαίο δεν υπάρχει πρόβλημα. Καταρχήν αυτό να υπογραμμίσουμε. Στο Αιγαίο υπάρχουν οι απαιτήσεις της Ελλάδας. Τις απαιτήσεις της Ελλάδας δεν πρέπει να τις εκλαμβάνουμε ως θέματα. Εξοπλίζουν τα νησιά για να απειλούν την Τουρκία»

Αν σου άρεσε κάνε