Στη Βουλή το πολιτικό μπινγκ μπανγκ για την υπόθεση Λιγνάδη

Στη Βουλή το πολιτικό μπινγκ μπανγκ για την υπόθεση Λιγνάδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:42 Δημιουργία 23/02/21, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στη Βουλή μεταφέρεται η εκτός ορίων πολιτική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα και με τις πολιτικές επιθέσεις να αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας, ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, καταθέτοντας αίτημα για την διεξαγωγή προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου. Η συζήτηση θα διεξαχθεί μεθαύριο και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει τον κ. Τσίπρα να απαντήσει, εάν υιοθετεί η όχι τους ισχυρισμούς στελεχών του και φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καλύπτει τους παιδεραστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την Πέμπτη ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα αφορά αφενός την αλλαγή του χρόνου παραγραφής αδικημάτων που σχετίζονται με τον βιασμό ανηλίκων κι αφετέρου έναν νέο κώδικα δεοντολογίας για τους ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών. Θα καλέσει δε, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τις πρωτοβουλίες αυτές και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας των πολιτών δυνάμεων απέναντι σε ειδεχθή εγκλήματα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει «μισή στήριξη» στην υπουργό Πολιτισμού, ενώ το κλίμα για εκείνη στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι βαρύ, με βουλευτές όπως είναι η κυρία Βόζενμπεργκ και ο κ. Πλεύρης να ζητούν την παραίτησή της. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο χθες για ατυχείς επικοινωνιακούς χειρισμούς της υπουργού, αλλά διευκρίνισε ότι αυτός δεν είναι λόγος αποπομπής της από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μενδώνη είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δημήτρη Λιγνάδη και είχε δικαιολογηθεί ότι παραπλανήθηκε από την ηθοποιό - σκηνοθέτη.

Το βέβαιο είναι ότι η κυρία Μενδώνη αν και παραμένει επί του παρόντος στο κυβερνητικό σχήμα, εντούτοις εξακολουθεί να έχει πολιτικό πρόβλημα, καθώς εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ, τις επιλογές της αμφισβητούν αρκετοί άνθρωποι του πολιτισμού.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την τοποθέτηση που θα κάνει την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης και θα έχει ενδιαφέρον, εάν θα επιλέξει να στηρίξει ο ίδιος από το βήμα της βουλής την υπουργό ή θα επιλέξει να μιλήσει για τη συνολική κυβερνητική πολιτική.

Αν σου άρεσε κάνε