Ηλιόπουλος: Βαριές ευθύνες Μητσοτάκη στην υπόθεση Λιγνάδη

Ηλιόπουλος: Βαριές ευθύνες Μητσοτάκη στην υπόθεση Λιγνάδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:30 Δημιουργία 23/02/21, 10:16

Βαριές πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή διορισμού του κ. Λιγνάδη; Ποιος έδωσε την εντολή συγκάλυψης; Πρέπει να μας δώσει απαντήσεις γιατί από τις 6/2 που υπήρξαν επώνυμες φρικιαστικές καταγγελίες δεν πήγαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη»..

Ο κ. Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως «οι ευθύνες που προκύπτουν δεν αφορούν στη γνωριμία του πρωθυπουργού ή της κας Μενδώνη με τον κ. Λιγνάδη, αλλά στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την υπόθεση».

Τέλος, επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχυθούν οι δομές προστασίας για τις κακοποιημένες γυναικες, οι δομές ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων της βίας και ακόμη να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛΑΣ που στο παρελθόν υποτίμησε τέτοιες περιπτώσεις.

«Πρέπει να ψηφιστεί ένα συνολικό πλαίσιο για την κακοποίηση στους εργασιακούς χώρους, μα δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά την κυβέρνηση ότι θα το κάνει, γιατί έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε