Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες της Ε.Ε. - Συζήτηση για εμβολιασμούς καιΤουρκία

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες της Ε.Ε. - Συζήτηση για εμβολιασμούς καιΤουρκία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:36 Δημιουργία 23/02/21, 17:21

Με βασικό θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας και το ζήτημα της διάθεσης εμβολίων ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους σε τηλεδιάσκεψη.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι,

Ο Πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

Αν σου άρεσε κάνε