Τέλος στα περί αποπομπής Μενδώνη βάζει ο πρωθυπουργός

Τέλος στα περί αποπομπής Μενδώνη βάζει ο πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:47 Δημιουργία 24/02/21, 08:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Μέσα σε ένα εξαιρετικά βαρύ πολιτικό κλίμα, με κατηγορίες που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας, οι πολιτικοί αρχηγοί προετοιμάζονται για μια δύσκολη συζήτηση, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη στη Βουλή για το θέμα του δημοσίου διαλόγου, που εξελίσσεται με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Χθες, υπήρξαν οι πρώτες… προειδοποιητικές αψιμαχίες, με τη ΝΔ να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει το «ΝΔ παιδεραστές», που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε εφημερίδες που υποστηρίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει για το μείζον θέμα της συνεπιμέλειας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα των προθέσεων του και για το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηρίξει προσωπικά την υπουργό Πολιτισμού, κάνοντας ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τόσο για το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό, για την εθνική πινακοθήκη, για την αρχαιολογία, κλπ. και θα επιχειρήσει να θέσει τέρμα στη συζήτηση περί αποπομπής της, απευθυνόμενος και προς το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όπου δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι χειρισμοί της επιδείνωσαν την όλη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αναφορά και στο βαρύ κλίμα που επικρατεί, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις επιλογές των χυδαίων επιθέσεων κατά της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία του για την διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας, που θα προστατεύει τον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών και θα καλέσει το σύνολο των κομμάτων να την υποστηρίξουν.

Χθες, ο υπουργός Επικράτειας, κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στη Βουλή, κατήγγειλε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ «είναι να δημιουργηθεί ένα κομματικό περίβλημα αντιπαράθεσης». «Άκουσα τον κ. Ραγκούση να καταδικάζει το επαίσχυντο «ΝΔ - παιδεραστές» που έδειξε το κατώτατο σημείο που έχει φτάσει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου της χώρας μας. Μια προσπάθεια ταύτισης ολόκληρης παράταξης - δηλαδή ενός τμήματος του λαού - με παιδεραστία. Προς τιμήν του ο κ. Ραγκούσης το καταδίκασε αλλά δεν άκουσα να καταδικάζει τον βραχίονα της ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βαξεβάνη. Εκεί δεν υπάρχει προβοκάτσια;», τόνισε απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει» - συμπλήρωσε - « ένα κοινωνικό απόστημα που διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία. Τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το σύνολο των χώρων εργασίας. Αυτό δυστυχώς οφείλεται στο ότι όλοι μας επιδείξαμε ανοχή. Ανοχή όχι στο φαινόμενο Λιγνάδη αλλά στην υποεκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης. Ότι δεν φέραμε σε όλη μεταπολίτευση δημόσιες πολιτικές που θα θεραπεύουν παθολογίες αντί να έρχονται κατασταλτικά για διαχείριση ζημιάς».

Αν σου άρεσε κάνε