Opinion Poll: Υψηλές οι επιδόσεις της κυβέρνησης - 17 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Opinion Poll: Υψηλές οι επιδόσεις της κυβέρνησης - 17 μονάδες μπροστά η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:11 Δημιουργία 24/02/21, 10:47

Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος σύμφωνα με νέα έρευνα της opinion poll.

Η έρευνα έγινε την περίοδο 15-19 Φεβρουαρίου, ημέρες που χτυπούσε η κακοκαιρία Μήδεια αλλά και που κορυφώθηκαν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το βαρόμετρο, η ΝΔ να προηγείται με 17,1% στην πρόθεση ψήφου, παρά τη μικρή πτώση της τάξης 0,7% που σημειώνεται. Η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17.1% με την Ν.Δ να είναι στο 37.3% έναντι 20.2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας, σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Πρώτος παραμένει ο Πρωθυπουργός με αποδοχή της τάξης του 58,4% ενώ δεύτερη είναι η Φώφη Γεννηματά με 33,1%.

Εντυπωσιακή είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χώρο του Κέντρου με το 78.9% όσων αυτοκαθορίζονται Κεντρώοι.

Σημειώνεται ότι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν το 42% των πολιτών

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρία Ζούπη, η Πανελλαδική Πολιτική Έρευνα με το σύνολο των ερωτημάτων για όλες τις εξελίξεις ( Νόμος για τα Α.Ε.Ι, πανδημία, οικονομική κρίση, κύμα κακοκαιρίας ΜΗΔΕΙΑ, καταγγελίες για φαινόμενα παιδεραστίας, βιασμών, επίδραση στους πολιτικούς συσχετισμούς κ.λ.π ) , θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε