Κοντονής: Προσβάλουν την Αριστέρα οι χειρισμοί ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Λιγνάδη

Κοντονής: Προσβάλουν την Αριστέρα οι χειρισμοί ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Λιγνάδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:17 Δημιουργία 24/02/21, 17:55

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύοντας τον τρόπο με τον οποίο κάνει αντιπολίτευση η Κουμουνδούρου.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ, διευκρίνισε ότι η τοποθέτησή του αναφέρεται και στην παρούσα περίοδο, με την προσπάθεια κομματικοποίησης της υπόθεσης Λιγνάδη, υπενθυμίζοντας ότι αποστάσεις έχουν λάβει και εξέχοντα στελέχη όπως ο Νίκος Μπίστης και ο Άγγελος Τσέκερης.

Ο κ. Κοντονης άσκησε κριτική στους χειρισμούς της υπόθεσης Λιγνάδη και στα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στην πιο άθλια εκδοχή του φαινομένου που στο παρελθόν ονομάστηκε «αυριανισμός», συμπληρώνοντας πως «αν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί επιθυμούσαν να σταματήσει αυτός ο βόρβορος, θα μπορούσαν να το πράξουν με μια κουβέντα τους. Είναι αμφότεροι υπεύθυνοι».

Ακόμη ο πρώην υπουργός επέρριψε ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη διαδικασία στην θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα. «Με ευθύνη του πρώην Πρωθυπουργού, ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 1.000 άρθρα και δεν εισακούστηκα ώστε να ισχύσει έστω σε βάθος χρόνου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Υπάρχουν υπεύθυνοι και υπάρχει πολιτική ευθύνη που καλό είναι να την αναλάβει ο πρώην Πρωθυπουργός, κάποτε», δήλωσε

Τόνισε ακόμη πως «για ορισμένα αδικήματα, όπως η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, είμαι βέβαιος ότι υπήρξε σκοπιμότητα και είχα πει και τότε πως αυτό αποτελεί όνειδος και ντροπή, ενώ για τη διάταξη περί βιασμού είχα τονίσει ότι η διάταξη είναι απαράδεκτη».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι «είχα σκεφτεί τότε οτι ο χρόνος της παραγραφής για όλα τα αδικήματα να ξεκινά από την ενηλικίωση του παιδιού που έχει υποστεί τη βάναυση συμπεριφορά». Ωστόσο ο κ. Κοντονής διευκρίνισε ότι για αυτή τη διάταξη υπήρξε επιπολαιότητα και όχι δόλος.

Αν σου άρεσε κάνε