«Κόκκινο» χτυπά η Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

«Κόκκινο» χτυπά η Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:03 Δημιουργία 25/02/21, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με δεδομένη την απόφαση του για πλήρη στήριξη της υπουργού Πολιτισμού, ο πρωθυπουργός προσέρχεται σήμερα στη Βουλή για την προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση, που ζήτησε ο ίδιος, προκειμένου να τεθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων το θέμα της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την θωράκιση της δεοντολογίας στο χώρο του πολιτισμού, αλλά και θα θέσει το θέμα της ποιότητας της δημοκρατίας στη χώρα. Θα αναφερθεί στα πρόσφατα γεγονότα που κλυδωνίζουν τον χώρο του θεάτρου, θα καταδικάσει κάθε πράξη βίας και κατάχρησης εξουσίας και θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τις χυδαίες επιθέσεις, που δέχτηκε το κυβερνόν κόμμα με τον τίτλο «ΝΔ - παιδεραστές».

Θα τονίσει την ανάγκη ομοψυχίας και κοινής αντιμετώπισης από το σύνολο του πολιτικού κόσμου των φαινομένων που εξελίσσονται τις τελευταίες εβδομάδες και θα υπογραμμίσει ότι η χυδαιότητα στον πολιτικό λόγο πλήττει πρώτον από όλους αυτόν που την χρησιμοποιεί.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης στήριξε, όπως είχε αποκαλύψει μια ημέρα νωρίτερα το Χrimaonline.gr, την κυρία Μενδώνη, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε χαρακτηριστικά : «Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων, λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι επισήμως η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη επικοινωνιακών αστοχιών της υπουργού Πολιτισμού, αλλά όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, αυτός δεν είναι λόγος αποπομπής της από το υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο, βουλευτές της ΝΔ όπως είναι οι κύριες Κεφαλογιαννη και Βόζενμπεργκ, αλλά και ο κ. Πλεύρης είχαν ζητήσει δημοσίως την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη. Τώρα, μετά και την τοποθέτηση Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο εκτιμάται ότι δεν θα δοθεί συνέχεια (σε εσωκομματικό επίπεδο) και ήδη κορυφαίοι υπουργοί, με πρώτο τον κ. Γεωργιάδη, εξέφρασαν δημόσια την στήριξη τους στην κυρία Μενδώνη, υπενθυμίζοντας την αποφασιστική της βοήθεια στο ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό, την αναγέννηση του κτήματος στο Τατόι , το έργο της εθνικής πινακοθήκης κ.α.

Τη θέση αυτή θα την εκφράσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ως απάντηση στο αίτημα που προφανώς θα επαναφέρει ο κ. Τσίπρας για άμεση αποπομπή της κυρίας Μενδώνη.

Αν σου άρεσε κάνε