Κ. Μητσοτάκης: Κανένα ένοχο -δήθεν- μυστικό δεν με συνδέει με την κυρία Μενδώνη

Κ. Μητσοτάκης: Κανένα ένοχο -δήθεν- μυστικό δεν με συνδέει με την κυρία Μενδώνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:30 Δημιουργία 25/02/21, 14:48

Να πάρει αποστάσεις από τις χυδαιότητες, που διακινούνται από τον χώρο της Κουμουνδούρου, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός και στη δευτερολογία του στη Βουλή και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ρώτησε χαρακτηριστικά: «θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο;

«Ρίχνετε λάσπη, κανένα ένοχο -δήθεν- μυστικό δεν με συνδέει με την κυρία Μενδώνη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους βουλευτές Παύλο Πολάκη και Σουλτάνα Ελευθεριάδου για υποκίνηση χυδαίων υπονοούμενων τα οποία στη συνέχεια αναπαράγονταν από ανώνυμα τρολς του διαδικτύου. Θέλοντας να καταδείξει την σχέση των ανώνυμων συκοφαντιών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε: «Μήπως άραγε τα αίσχη γράφονταν στο διαδίκτυο από... μη επανδρωμένα πληκτρολόγια;».

.«Θα επαναλάβω το ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από κανένα πολιτικό αρχηγό: γιατί το #metoo εμφανίστηκε στην χώρα μας τώρα και όχι προ 4 ετών;», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του υπουργείου Πολιτισμού», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου.

«Δεν αποδίδω κάποια κομματική διάσταση. Η απάντηση είναι πως τώρα τα θύματα ήξεραν πως πρωτύτερα δεν θα ακούγονταν», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν «επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι».

«Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια», τόνισε και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι περιμένει την δική του «ουσιαστική συνεισφορά επί του πλέγματος των προτάσεων μας, πως μπορούν αυτές να γίνουν καλύτερες. Δεν άκουσα τίποτε επ’ αυτού».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει «διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες μέρους του δημοσίου λόγου, για τις οποίες υπήρχε σαφώς υποκίνηση από τον δικό σας χώρο».

«Περιμένω να το κάνετε στην δευτερολογία σας» τόνισε και συμπλήρωσε: «έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές, ή μήπως είστε δέσμιος μιας πολιτικής, από την οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. «Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; είστε και οι δύο εντος της αίθουσας».

Αναφερόμενος έπειτα στην παραίτηση Λιγνάδη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως έγινε 5 ώρες μετά την πρώτη ανώνυμη καταγγελία. «Καμία απολύτως συγκάλυψη στην δικαστική έρευνα, που κινήθηκε άμεσα. Έχει κάποιος στοιχεία περί συγκάλυψης της υπόθεσης; Κανείς. Σας είπα πως η κ. Μενδώνη έκανε ένα επικοινωνιακό λάθος. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα ως πρωθυπουργό της χώρας» συμπλήρωσε.

«Ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που έχει πέσει θύμα κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας να μιλήσει άμεσα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει: «αλλά και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες τους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

Όλη η δευτερολογία

«Θα επαναφέρω την συζήτηση και θα επαναλάβω το ερώτημα: γιατί το metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα σήμερα και όχι πριν κάποια χρόνια; Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε η κυβέρνηση, που την οργάνωσε ακριβώς για την στήριξη των ανθρώπων που σπάνε την σιωπή τους. Αυτοί οι άνθρωποι που μιλούν σήμερα το κάνουν γιατί νιώθουν άνετα σήμερα. Εγώ δεν θα αποδώσω κομματική ταυτότητα στο γεγονός ότι μιλούν σήμερα και όχι επι των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούν και λένε την ιστορία τους και δεν το έκαναν στο παρελθόν είναι ότι δεν θα μπορούσαν να ακουστούν όπως λένε οι ίδιοι. Αυτό αλλάζει και αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και γι αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Όλοι σε αυτή την αίθουσα στέλνουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι μπορούν να μιλήσουν για ασφάλεια. Κατανοούμε πόσο δύσκολο είναι για κάθε συμπολίτη μας να μιλήσει γι αυτά τα τραύματα μετά από τόσα χρόνια και να σπάσει το πλαίσιο συγκάλυψης. Αυτές είναι οι συνθήκες που θέλουμε να διαμορφώσουμε και καταθέσαμε σειρά προτάσεων για τις οποίες δεν είπατε τίποτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε ένα πλαίσιο εννέα προτάσεων. Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο. Περιμένουμε την δική σας συνεισφορά. Όσο και αν προσπαθείτε να μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης σας λέω ότι υπάρχει το ανάποδο. Αποκάλυψη υπάρχει και όχι συγκάλυψη. Όταν μιλάτε εσείς και τα διάφορα κομματικά σας φερέφωνα ότι δήθεν υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα και την κυρία Μενδώνη που δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω. Για πείτε μου ποιο είναι αυτό; Αυτό που κάνετε είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και της λάσπης. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα και την κυρία Μενδώνη και δεν την αποτρέπω; Έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Λέτε ότι ήταν φίλος μου αλλά δεν ήταν. Ρίχνετε όμως λάσπη και κάτι θα μείνει. Αυτή τη θεωρία ακολουθήσατε και σήμερα. Είχατε την ευκαιρία να πάρετε διακριτές αποστάσεις από την χυδαιότητα που εκπορεύτηκε από ένα κομμάτι του δημόσιου διαλόγου και ενθαρρύνθηκε από δικό σας κομματικό μηχανισμό. Μίλησα με ονόματα δικών σας στελεχών. Για Πολάκη και Ελευθεριάδου και τις χυδαίες τους αναρτήσεις. Ανέχεστε τον Πολάκη να μιλά για το ανίκανο τρολάκι Αγαπηδάκη; Βγείτε και καταδικάστε το επιτέλους» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Με την τακτική σας να μην παίρνετε αποστάσεις οδηγείτε ορισμένα στελέχη της Αριστεράς στον τοίχο. Έχετε την δυνατότητα επιτέλους να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές. Μπορείτε να το κάνετε; Ή είστε δέσμιος μιας πολιτικής που δεν μπορείτε να ξεφύγετε;».

«Μιλήσατε για τα πληκτρολόγια. Κάνατε μια νεα ανακάλυψη: τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Λες και γράφουν μόνα τους. Όμως είναι επώνυμα κάποιοι γράφουν κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι ζήτησε από τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ να ανακαλέσει για την χρήση της φράσης «κίναιδος» στο τουίτερ.

«Αναφερθήκατε σε ένα στέλεχος συνάδελφο της ΝΔ τον Μακάριο Λαζαρίδη που χρησιμοποίησε την λέξη κίναιδος που θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους συμπολίτες μας. Προσωπικά του ζήτησα να ανακαλέσει και το έκανε. Η κυβέρνηση αυτή τιμά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η κυβέρνηση αυτή κ. Βελόπουλε δεν επέλεξε υπουργούς επειδή ανήκουν στην κοινότητα αλλά δεν πρέπει να μας απασχολήσει ότι κανείς εως τώρα δεν το είχες τολμήσει;» ανάφερε ο πρωθυπουργός.

«Σπάμε εμπράκτως τα ταμπού. Ζήτησα προσωπικά κ. Τσίπρα από τον κ. Λαζαρίδη να ανακαλέσει και το έκανε. Εσείς κ. Τσίπρα θα το κάνετε προς τον κ. Πολάκη; Θα το αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας-Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ότι Τσίπρας-Πολάκης-Βαξεβάνης δεν ενώνονται στο ίδιο και το αυτό. Εδώ είμαστε. Κάντε το».

Η τριτολογία

Στην τριτολογία του, ο πρωθυπουργός μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμών στο μέλλον, μέσα από το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που προωθεί.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυστηροποίησε το νομοθετικό πλαίσιο για τον ομαδικό βιασμό, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και των τρολ του Διαδικτύου, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και τα ακραία στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική του κόμματος. «Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης είστε το ίδιο πράγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει όσα έγραψε για την κυρία Αγαπηδάκη.

Παραθέτοντας στοιχεία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ μειώθηκαν τα ασυνόδευτα ανήλικα στα νησιά.

Παράλληλα, επικαλούμενος αναρτήσεις στα social media από τον Γιάννη Ραγκούση, όταν δεν βρισκόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τόσο τον ίδιο όσο και τον κ. Τσίπρα για υποκρισία.

Αν σου άρεσε κάνε