Τσίπρας: Να απαντήσετε γιατί αποπέμπεται η Μενδώνη

Τσίπρας: Να απαντήσετε γιατί αποπέμπεται η Μενδώνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:04 Δημιουργία 25/02/21, 15:00

Για «υποκρισία» κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, όπου η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη σκιά της υπόθεσης Λιγνάδη διεξάγεται σε πολύ υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να κρατήσει την κ. Μενδώνη στη θέση της, ενώ του καταλόγισε «υποκρισία», λέγοντας ότι αν ενδιαφερόταν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου, δεν θα είχε στην κυβέρνηση την κ. Αγαπηδάκη, που έχει επιτεθεί με χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να καρπωθεί το ελληνικό «metoo»: «Με την ίδια λογική στις ΗΠΑ ξεκίνησε επί Τραμπ. Επιχειρήματα για μικρά παιδιά».

«Το κρίσιμο ζήτημα της συνεδρίασης σήμερα είναι γιατί δεν αποπέμπεται την κ. Μενδώνη. Κι αυτό εσείς πρέπει να το απαντήσετε, όχι τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στις 6 του μήνα υπήρχε η καταγγελία και στις 8 η κ. Μενδώνη έλεγε ότι ο Λιγνάδης δεν άντεξε τις φήμες και ότι δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για αυτό και δεν προχωράμε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν υπήρχε μηνυτήρια αναφορά. Αλλά εκείνη την ημέρα ο δικηγόρος του Νίκου Σ. ζητούσε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Δεν τις ακούσατε τις δηλώσεις; Και στις 15 του μήνα ο κ. Ταραντίλης έλεγε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε για προσωπικούς λόγους; Κι όταν έγινε μήνυση για μη παραγεγγραμμένο αδίκημα η κ. Μενδώνη είπε ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Και πως «μας εξαπάτησε». Αλήθεια ποιους;».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως: «Αν ήθελα να φερθώ μικροκομματικά, θα σας έλεγα να κρατήσετε την κ. Μενδώνη».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm για τον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να σταματήσει η σπέκουλα με τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη ότι η ασέλγεια μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεν ισχύει αυτό σταματήστε την σπέκουλα.

Όπως σε όλες τις ποινές η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια, αλλά η ποινή που εκτίεται είναι τα 2/5 και όχι το 1/3. Στη μεταρρύθμιση συμμετείχαν αξιόλογοι νομικοί από όλο το φάσμα. Ο συνολικός χρόνος όμως θα είναι μεγαλύτερος από ό,τι ήταν μέχρι τώρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ευνοϊκή διαχείριση έγινε μόνο για τον κ. Νίκο Γεωργιάδη. Δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτό», δήλωσε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Δεν θα καταφέρετε να εξουδετερώσετε όλο αυτό το μέτωπο των καλλιτεχνών που έχουν πληγεί από τις πολιτικές σας. Θα το βρείτε σύντομα απέναντί σας».

Αν σου άρεσε κάνε