Υπ. Ναυτιλίας: Ικανοποίηση για τον τερματισμό της απεργίας των ναυτεργατών

Υπ. Ναυτιλίας: Ικανοποίηση για τον τερματισμό της απεργίας των ναυτεργατών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:23 Δημιουργία 25/02/21, 21:11

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζει την ικανοποίησή του για τον παραγωγικό διάλογο με τα ναυτεργατικά σωματεία και τον τερματισμό της απεργίας τους από απόψε τα μεσάνυχτα.

Την λήξη της απεργίας τους από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ανακοίνωσαν οι ναυτεργάτες μετά απο τη συνάντηση που είχαν με τον Υππυργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου μετά την συνάντηση τονίζεται οτι ο κ. Πλακιώτακης παρουσίασε στους ναυτεργάτες τις κινήσεις της Πολιτείας για την αναβάθμιση της ελληνικής ναυτιλίας, την προσέλκυση πλοίων στο εθνικό νηολόγιο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ναυτικών, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και τις κινήσεις που οδηγούν σε περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας στο ναυτικό επάγγελμα

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως «στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την καταβολή εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το τελευταίο τρίμηνο 2020 και του ειδικού επιδόματος ανεργίας Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021, ύψους 2 εκατ. ευρώ».

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει πάντα τις πόρτες ανοιχτές για γόνιμη και αποδοτική συζήτηση. Ο στόχος είναι κοινός: Ισχυρή ναυτιλία προς όφελος της πατρίδας μας, των ναυτικών, όλων των Ελλήνων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε