Μητσοτάκης: «Ο πρώτος χρόνος της πανδημίας να γίνει και ο τελευταίος»

Μητσοτάκης: «Ο πρώτος χρόνος της πανδημίας να γίνει και ο τελευταίος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:24 Δημιουργία 27/02/21, 10:45

Την αισιοδοξία του για το τέλος της πανδημίας εκφράζει ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», με την αφορμή της συμπλήρωσης ενός έτους από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για έναν πόλεμο που συνεχίζεται, σημειώνοντας ωστόσο πως η νίκη είναι πλέον ορατή.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι «τηρώντας τα μετρά προστασίας μέχρι ο εμβολιασμός να καλύψει ολόκληρη την χώρα θα γίνει εφικτό ο πρώτος χρόνος του κορονοϊού στην Ελλάδα να περάσει στην ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη πως για την Ελλάδα η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν μία υπόθεση πιο σύνθετη από άλλες χώρες. Όπως αναφέρει, «αυτή ενέσκηψε ταυτόχρονα με την ασύμμετρη επίθεση στα βόρεια σύνορά μας από μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία. Αλλά και σε μια στιγμή, που η οικονομία έβγαινε από το τέλμα μιας δεκαετούς καθήλωσης για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης».

«Συνεπώς όλα τα μέτωπα ήταν κρίσιμα και επάλληλα. Γιατί την προσφυγική επέλαση διαδέχθηκαν οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Η υγειονομική καταιγίδα γρήγορα μετατράπηκε σε οικονομική απειλή. Και εκείνη, με τη σειρά της, απλώθηκε ως κοινωνικό πρόβλημα και πεδίο δοκιμασίας για την πολιτεία συνολικά», συνεχίζει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παραθέτει συμπεράσματα για τον τελευταίο χρόνο. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία κλήθηκε να λάβει η κυβέρνηση, θύμισε ότι πρώτη η χώρα μας απαγόρευσε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2020, με καθολικό απαγορευτικό. «Και είναι εκείνη που και σήμερα συνεχίζει την ευέλικτη εναλλαγή των περιορισμών με τη λειτουργία της αγοράς», γράφει.

Αν σου άρεσε κάνε