Μπροστά με 15 μονάδες η ΝΔ - «Ναι» στο εμβόλιο λέει το 80%

Μπροστά με 15 μονάδες η ΝΔ - «Ναι» στο εμβόλιο λέει το 80%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:52 Δημιουργία 01/03/21, 21:12

Προβάδισμα 15 μονάδων παρουσιάζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται με 38% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο είναι στις 14 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 7,5% ενώ η «γκρίζα ζώνη» των λευκών, άκυρο, αποχή και οι αναποφάσιστοι φτάνουν αθροιστικά στο 14,5%.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμάται στο 76% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 64%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται με 19 μονάδες διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρούν τον κ. Μητσοτάκη το 44% των ερωτηθέντων έναντι 25% που θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 27% απάντησε ότι δεν θεωρεί κατάλληλο κανέναν από τους δύο.

Την ίδια ώρα, «ψήφο» στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού δίνει η συντριπτική πλειοψηφία, με το 80% να δηλώνει πως θα το κάνει.

Παράλληλα, το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, ενώ το 24% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Στο μεταξύ, πάνω από τους μισούς (51%) αξιολογούν αρνητικά την στάση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου και με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση της κυβέρνησης το 36%, «μάλλον αρνητικά» το 15%, «μάλλον θετικά» το 23% και «σίγουρα θετικά» το 21%.

Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη πιο υψηλό είναι το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με έξι στους δέκα (59%) να κρίνουν αρνητικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 35%, «μάλλον αρνητικά» το 24%, «μάλλον θετικά» το 22% και «σίγουρα θετικά» το 12%.

Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (82%) προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (78%).

Αν σου άρεσε κάνε