Βρούτσης - Τσακαλώτος: Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Δρίτσα

Βρούτσης - Τσακαλώτος: Κόντρα στη Βουλή για τις δηλώσεις Δρίτσα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:10 Δημιουργία 03/03/21, 10:56

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Θ. Δρίτσα.

Ανιστόρητη και προκλητική, χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Θ. Δρίτσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, καλώντας για μια ακόμα φορά τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει θέση για τις επίμαχες δηλώσεις.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε από την πλευρά του, ότι ο κ. Δρίτσας άλλα είπε και άλλα εννοούσε και κατηγόρησε την ΝΔ για υποβάθμιση του πολιτικού διαλόγου.

«Χθες ένα μέλος του κοινοβουλίου ο κ. Δρίτσας με μια ανιστόρητη και προκλητική χωρίς προηγούμενο δήλωση είπε ξεκάθαρα ότι η εγκληματική οργάνωση 17 Ν δεν τρομοκράτησε. Άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές της ενέργειες αφορούν τον χώρο της Δεξιάς. Δεν έχουν προηγούμενο αυτές οι δηλώσεις και όφειλε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας να απαντήσουν σε αυτή τη προκλητική δήλωση. Όφειλε και ο κ. Δρίτσας να έρθει εδώ και να απολογηθεί καθώς η δήλωσή του είναι ξεκάθαρη παρά την διευκρινιστική που έδωσε μετά. Ο κ. Τσιπρας όφειλε να απαντήσει με δήλωση ή με τοποθέτηση εδώ στο κοινοβούλιο καθώς οι δηλώσεις του βουλευτή του αποτελούν προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα της 17 Ν, στην ΝΔ , στην Δημοκρατία , στην Βουλή και στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Γ. Βρούτσης.

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε «όταν κατεβαίνεις από το σπίτι στο κελάρι νομίζεις ότι δεν υπάρχει πιο κάτω. Όμως πάντα θα υπάρχει ένας Βρούτσης που θα σου χτυπάει από κάτω και θα σου δείχνει ότι υπάρχει και άλλο περιθώριο. Αν ήταν έντιμος ο κ. Βρούτσης θα έλεγε ότι ο κ. Δρίτσας έκανε μια δήλωση και μια δεύτερη που εξηγούσε τι εννοούσε. Δεν αγνοούμε τις διευκρινίσεις. Όλες οι εκδοχές της αριστεράς, η κουμουνιστική, σοσιαλδημοκρατική έχουν σαφή τοποθέτηση για την τρομοκρατία για όλη την μεταπολιτευτική περίοδο που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί. Η αριστερά όλων των εκδοχών έχει αποδείξει πως αυτό που χρειάζεται είναι μέτωπο κατά της τρομοκρατίας» ενώ πρόσθεσε «όπως έχουν πει ο κ. Τσίπρας, η κα Μπακογιάννη και ο κόσμος του πολιτισμού είναι άλλο αυτό και άλλο το να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να λέμε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικαιώματα. Οι νόμοι είναι για όλους και η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Φτάνει πια αυτός ο κατήφορος».

Κριτική ίσων αποστάσεων άσκησε ο Μιχάλης Κατρίνης του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας πως «υπάρχει κίνδυνος ηρωοποίησης του Κουφοντίνα από τις ολιγωρίες της κυβέρνησης και από τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Να εφαρμοστεί το δίκαιο . Πιστεύουμε στα δικαιώματα . Η εργαλειοποίηση από την μια ή η ανοχή από την άλλη μπορεί να οδηγήσει σε όξυνση».

Από το ΚΚΕ η κα Διαμάντω Μανωλάκου επέκρινε την αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος περιστολής δικαιωμάτων από τις απαγορεύσεις στα social media. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χύτας ζήτησε «η ποινή των ισοβίων να είναι ισόβια» ενώ η κυρία Φωτεινή Μπακαδήμα υποστήριξε ότι «Κανείς δεν μιλά για αθώωση και ηρωοποίηση του Κουφοντίνα. Δεν συμπαραστεκόμαστε στα εγκλήματα αλλά στα δικαιώματα».

Αν σου άρεσε κάνε