ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις αλλά και «κάλυψη» Δρίτσα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις αλλά και «κάλυψη» Δρίτσα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:49 Δημιουργία 03/03/21, 12:44

Αποστάσεις από την απίστευτη δήλωση του Θ. Δρίτσα για τη 17Ν λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας με καθυστέρηση μίας μέρας στις πιέσεις της ΝΔ για ξεκάθαρη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα επί του ζητήματος, που έχει προκαλέσει νέες πολιτικές «θύελλες», τη στιγμή που η υπόθεση Κουφοντίνα παραμένει στο επίκεντρο.

Παράλληλα, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την άποψη του βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν εκφράζει ούτε και τον ίδιο.

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές. Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα», συμπληρώνει.

Η άκρως αμφιλεγόμενη δήλωση του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ήταν αρκετή για να ρίξει λάδι στη φωτιά και να προκαλέσει εσωτερικό θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ, οξύνοντας την κόντρα με τη ΝΔ.

Η δήλωση του βουλευτή, «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν» έφερε αμηχανία και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. στον Δρίτσα, ο οποίος μετά τις οξείες αντιδράσεις από την κυβέρνηση και όχι μόνο, προσπάθησε να ανασκευάσει, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.

«Η αναφορά ότι "κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν", αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες» υπογράμμισε στη διορθωτική δήλωση ο κ. Δρίτσας, αρκετές ώρες μετά την αρχική δήλωση.


Ακούστε το επίμαχο σημείο των δηλώσεων Δρίτσα:

Αν σου άρεσε κάνε