Κ. Μητσοτάκης: Στις ταχύτερες εμβολιαστικά χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: Στις ταχύτερες εμβολιαστικά χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:21 Δημιουργία 04/03/21, 14:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Μέσα από τη διαδικασία εμβολιασμού ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Πατησίων, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού, ενώ ταυτόχρονα συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και πολίτες, που είτε περίμεναν τη σειρά τους, είτε είχαν μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία.
«Θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που έχει απασχοληθεί στη διαδικασία του εμβολιασμού. Νομίζω ότι από όλους τους πολίτες ακούμε μόνο καλά λόγια, για εσάς πρωτίστως. Γιατί τους υποδέχεστε με χαμόγελο, τους δίνετε αυτό το αίσθημα της ασφάλειας που είναι σημαντικό και γι’ αυτούς οι οποίοι μπορεί να ανησυχούν λίγο παραπάνω και είναι απολύτως ευνόητο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο Κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως «θέλει πολύ προσοχή για να μπορούμε να ξαναρχίσουμε να ανοίγουμε την οικονομική δραστηριότητα και τα σχολεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

«Το βασικό είναι ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά. Νομίζω ότι αυτό παρά την αύξηση των κρουσμάτων ήδη αν δει κανείς πιο αναλυτικά τα στοιχεία, αρχίζει και φαίνεται και αποτυπώνεται στις μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του κέντρου, στο οποίο πραγματοποιούνται περισσότεροι από 300 εμβολιασμοί την ημέρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα γιατί πραγματικά εγώ θέλω στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που έχει απασχοληθεί στη διαδικασία του εμβολιασμού. Νομίζω ότι από όλους τους πολίτες ακούμε μόνο καλά λόγια, για εσάς πρωτίστως. Γιατί τους υποδέχεστε με χαμόγελο, τους δίνετε αυτό το αίσθημα της ασφάλειας που είναι σημαντικό και γι’ αυτούς οι οποίοι μπορεί να ανησυχούν λίγο παραπάνω και είναι απολύτως ευνόητο. Άρα πόσο σημαντική είναι η οργάνωση σε κεντρικό επίπεδο.

Mεγάλο ευχαριστώ, σήμερα που κλείνουμε ένα εκατομμύριο δόσεις, στο Μάριο Θεμιστοκλέους και σε όλη την ομάδα που οργάνωσε όλο το σύστημα για να φτάσουν τα εμβόλια σε εσάς. Γιατί για να φτάσουν απαιτείται πάρα πολύ δουλειά υποδομής από πίσω. Αλλά δεν θα είχαμε αυτή την ταχύτητα στους εμβολιασμούς, γιατί είμαστε και πρέπει να το λέμε από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή ως προς την ταχύτητα εμβολιασμού εάν δεν είχαμε το προσωπικό στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές που έχουμε ανοίξει. Να μπορείτε να τηρείτε εσείς το χρονοδιάγραμμα και να εξυπηρετείτε τους πολίτες με χαμόγελο αλλά και με συνέπεια. Οπότε στο πρόσωπό σας ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας, πρωτίστως αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που η σειρά έρχεται τους σύντομα».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Στάθης και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας, Νίκος Ζαμπέλης.

Αν σου άρεσε κάνε