Αρ. Πελώνη: Επιπλέον 491 απλές κλίνες Covid σε 20 ημέρες

Αρ. Πελώνη: Επιπλέον 491 απλές κλίνες Covid σε 20 ημέρες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:03 Δημιουργία 04/03/21, 15:37
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μεγάλη πίεση έχει προκαλέσει η νέα έξαρση της πανδημίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η νέα έξαρση της πανδημίας έχει προκαλέσει ασφυκτική πίεση στο Σύστημα Υγείας και ειδικότερα στα νοσοκομεία της Αττικής. Στις τελευταίες 20 ημέρες, έχουν προστεθεί 491 απλές κλίνες Covid, φτάνοντας τις 2.122 και 90 κλίνες Μ.Ε.Θ. Covid φτάνοντας στις 319 (δηλαδή αύξηση 40%), ενώ ετοιμάζονται επιπλέον κλίνες για τις αμέσως επόμενες μέρες», δήλωσε η κ. Πελώνη.

Ωστόσο η πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ στην Αττική, είναι τεράστια και γι' αυτό το Σύστημα περνά στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

Το εν λόγω σχέδιο εκπονήθηκε από την αρχή της κρίσης και εφαρμόστηκε σε ένα βαθμό τον περασμένο Νοέμβριο στη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο Δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non Covid νοσοκομείο.
  • Το ιδιωτικό θεραπευτήριο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών.
  • Το νοσοκομείο Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών με δυναμικότητα 301 κλινών.
  • Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νότιας Ελλάδας.
  • Τα νοσοκομεία Θριάσιο και Ασκληπιείο, τις ημέρες εφημερίας τους, θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.
  • Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη διαθέσει 120 κλίνες Μ.Ε.Θ. για non Covid περιστατικά στην Αττική.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση να «προσέξουμε λοιπόν όλοι ακόμη περισσότερο έτσι ώστε τα μέτρα αυτά να καταστούν σύντομα απολύτως αχρείαστα. ‘Αυτές οι εβδομάδες', όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ‘μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας. Η τελευταία πρόσκληση καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Γι' αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της Ελευθερίας'».

«Δυστυχώς όπως συμβαίνει - σε πολύ μεγαλύτερες βέβαια διαστάσεις σε άλλες χώρες - την ώρα αυτή παρατηρείται ανησυχητική έξαρση της πανδημίας σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό εξαιτίας κυρίως των μεταλλάξεων που ήδη κυκλοφορούν και έχουν μεγάλη μεταδοτικότητα. Παρατηρείται μάλιστα όλο και πιο συχνά το φαινόμενο να διασωληνώνονται πιο νέοι άνθρωποι, παρόλο που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Κανείς, λοιπόν -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος. Και βέβαια ο καθένας να μην ξεχνά ότι μπορεί να μεταδίδει γύρω του τον κορονοϊό, βάζοντας τους υπόλοιπους σε νέες δοκιμασίες» ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη για την έξαρση της πανδημίας.

Σχετικά με τα νέα μέτρα που είναι σε ισχύ από σήμερα το πρωί, η κυρία Πελώνη επεσήμανε ότι «στόχος είναι ο περιορισμός της κινητικότητας που - όπως αποδεικνύεται - αποτελεί βασική αιτία διασποράς τόνισε η κυρία Πελώνη».

Αν σου άρεσε κάνε