Κυβέρνηση: Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ρίσκο για τις πορείες;

Κυβέρνηση: Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ρίσκο για τις πορείες;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:49 Δημιουργία 04/03/21, 15:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει το ρίσκο για τις πορείες, ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση για ασφυξία στο ΕΣΥ;», είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα περιοριστικά μέτρα, που ανακοινώθηκαν χθες και τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Η παραπάνω διερώτηση έγινε από την Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενη στις πορείες για την υπόθεση Κουφοντίνα εν μέσω κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας, με την κυβερνητική εκπρόσωπο παράλληλα να εκπέμπει το μήνυμα πως η χώρα βρίσκεται σε «σκληρό lockdown», υπογραμμίζοντας πως τα νέα, «στοχευμένα» μέτρα είναι «αυστηρότερα» σε σχέση με τα αντίστοιχα του περασμένου Μαρτίου.

«Ο νόμος δεν αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Προβλέπει απαγόρευση κατά περίπτωση. Δεν απαγορεύονται οι πορείες. Ωστόσο, είναι αυτονόητο και σαφές ότι αυτή τη στιγμή που ζητάμε από όλους να κάνουν αυτήν την τελευταία προσπάθεια για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου να γίνονται οι πορείες νομίζω ότι αυτό επιβάλλει η κοινή λογική και θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο και από την πλευρά των κομμάτων να τη στηρίζουν και αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα. Καθώς, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτές τις πορείες υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα πρέπει να λάβει και εκείνος υπεύθυνη στάση και διερωτώμαι ένα αναλαμβάνει τελικά το ρίσκο για ό,τι συμβεί από αυτές τις πορείες, την ώρα που καταγγέλλει την κυβέρνηση για ασφυξία στα νοσοκομεία και για τη διαχείριση της πανδημίας», είπε η ίδια χαρακτηριστικά.

Πιο στοχευμένη στήριξη τον Απρίλιο

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο στοχευμένα.

«Η κυβέρνηση στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Όσο προχωράμε τα μέτρα γίνονται πιο στοχευμένα, καθώς πρέπει να φροντίσουμε και για την ανάκαμψη της οικονομίας από τον Απρίλιο και μετά», τόνισε.

Τέλος, η ίδια δήλωσε ότι προτεραιότητα παραμένει πάντα η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου «με ασφάλεια και κανόνες», καθώς και η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Όλοι οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και θα γίνουν ακόμα αυστηρότεροι. Λαμβάνονται μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια στην Αθήνα σε καθημερινή βάση, ενώ συνεχίζεται η αύξηση αυτή και, βεβαίως, λαμβάνονται και μέτρα προστασίας», επεσήμανε.

Αν σου άρεσε κάνε