Σ.Νικολάου: Η ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι στα χέρια του - Ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο

Σ.Νικολάου: Η ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι στα χέρια του - Ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:04 Δημιουργία 05/03/21, 11:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη στοχοποίηση που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή λόγω της υπόθεσης Κουφοντίνα, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενώ όπως χρακτηριστικά τόνισε, η επίθεση «ήταν στο πλαίσιο του πανικού του να καλύψει τις αντιδράσεις για τα στελέχη του κόμματος που προβαίνουν σε δηλώσεις υπέρ της τρομοκρατίας».

Όπως εξήγησε η κ. Νικολάου, στην περίπτωση Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%, ενώ χθες η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του για διακοπή της έκτισης της ποινής του και σύντομα αναμένεται να συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο για τα άλλα αιτήματα του.

Το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Σ. Νικολάου, παράνομο να ικανοποιηθεί και απαντώντας στο ερώτημα γιατί άλλο καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν τις ποινές τους εκεί, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις τι επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο.

«Δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του» απάντησε κατηγορηματικά η κ. Νικολάου, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα, αλλά η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας.

Σε ερώτηση για την υποχρεωτική σίτιση του Δ. Κουφοντίνα, η κ. Νικολάου απάντησε πως με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του.

Αν σου άρεσε κάνε