«Καίει» το πολιτικό θερμόμετρο για πανδημία και Ν. Σμύρνη

«Καίει» το πολιτικό θερμόμετρο για πανδημία και Ν. Σμύρνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:12 Δημιουργία 09/03/21, 08:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Κόκκινο» χτυπά το πολιτικό θερμόμετρο τα τελευταία 24ωρα, ειδικά μετά τα απίστευτα γεγονότα που σημειώθηκαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, με τον Αλέξη Τσίπρα να «δείχνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πολιτικά υπεύθυνο, φέρνοντας το ζήτημα της αστυνομικής βίας στη Βουλή, ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει πως η υπόθεση διερευνάται.

Βέβαια, τα «όργανα» είχαν ήδη αρχίσει από τότε που τα κρούσματα πήραν για τα καλά την «ανιούσα», με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα, αυστηρότερα μέτρα ως προς τον περιορισμό της κινητικότητας των πολιτών.

Η Κουμουνδούρου έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τους τόνους όσον αφορά τις πιέσεις στο ΕΣΥ, με το Μαξίμου να καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει το ρίσκο για τις πορείες εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως εδώ και «έναν ολόκληρο χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας τα νοσοκομεία στην Αττική παραμένουν ανοχύρωτα», σημειώνοντας πως «πλέον χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν» και πως «η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προλάβει την κατάσταση».

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση «θα μπορούσε να έχει προλάβει την σημερινή ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στα νοσοκομεία, όπου ασθενείς με οξυγόνο βρίσκονται στους διαδρόμους». Αντίθετα, σημειώνει «το μόνο που έκανε έναν χρόνο τώρα είναι να επιβάλει μέτρα περιορισμού και να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες».

Εντός μίας πολύ δύσκολης συγκυρίας από την πλευρά της υγειονομικής κρίσης, όπου απαιτούνται ασκήσεις ισορροπίας ως προς όλα τα «μέτωπα», ειδικά όσον αφορά τη ζημιά της ελληνικής οικονομίας, η πολιτική σκηνή μυρίζει «μπαρούτι», με τον κ. Τσίπρα να καταθέτει χθες επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Την ίδια ώρα, μάλιστα, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης αναμένεται να υποβάλλει σήμερα, Τρίτη αίτημα στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ερευνηθούν τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

«Οι εικόνες στη Νέα Σμύρνη μας ενόχλησαν όλους, τα περιστατικά διερευνώνται» είναι το μήνυμα, που εξέπεμψε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στα επεισόδια στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, ενώ η ίδια κάλεσε τον κ. Τσίπρα να συστήσει τήρηση των μέτρων, αποφασίζοντας από ποια πλευρά είναι.

«Τα περιστατικά δεν αλλάζουν την αλληλουχία των γεγονότων. Είμαστε κουρασμένοι, χρειάζεται ψυχραιμία. Ο κ. Τσίπρας ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν επιδιώκει ένταση και πλατείες νέο-αγανακτισμένων», τόνισε η Αρ. Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για «σημαίες ευκαιρίας για εύκολη δημαγωγία».

Αν σου άρεσε κάνε