ΚΙΝΑΛ: Να συζητηθεί στην Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

ΚΙΝΑΛ: Να συζητηθεί στην Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου ζητά ο Β. Κεγκέρογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:53 Δημιουργία 09/03/21, 14:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για άμεση σύγκληση της επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης για συζήτηση της επιτροπής Αλιβιζάτου για τα φαινόμενα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και την αντιμετώπισή τους κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος «η αύξηση των κρουσμάτων αναίτιας και υπέρμετρης αστυνομικής βίας με αποκορύφωμα τα τελευταία αποκρουστικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στην Πλατεία της Ν. Σμύρνης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την παρουσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου για την διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Μολονότι η επιτροπή Αλιβιζάτου συστήθηκε με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί 4μηνες να ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα που είχαν υποβάλει Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 11 Νοεμβρίου 2020. Η εμμονή του να αρνείται να παραβρεθεί στην Κοινοβουλευτική συζήτηση επι του πορίσματος, αφενός τον εκθέτει και αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο της συνέχισης των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».

Αν σου άρεσε κάνε