Σκληρή «μετωπική» για τα βίαια γεγονότα στη Ν. Σμύρνη

Σκληρή «μετωπική» για τα βίαια γεγονότα στη Ν. Σμύρνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:16 Δημιουργία 11/03/21, 07:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Αμείωτη είναι η πολιτική ένταση με αφορμή τη δολοφονική απόπειρα κατά του αστυνομικού, αλλά και τον ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη και δεν είναι λίγοι εκείνοι, που προβλέπουν μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύριο, Παρασκευή στη Βουλή.

Παρά τις δύο κινήσεις που έγιναν, τη σύλληψη του δράστη που έριξε από την μοτοσυκλέτα τον αστυνομικό και την απόφαση να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο άνδρας της ΕΛΑΣ που ξυλοκόπησε τον νεαρό, η ένταση δεν έχει εκτονωθεί με τον κ. Τσίπρα να καταγγέλλει αστυνομοκρατία και την κυβέρνηση να απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας τις διαδηλώσεις, υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας να εξέλθει από την κρίση της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης στην αυριανή τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι τέτοιου είδους επεισόδια σε γειτονιές της Αθήνας διχάζουν τον ελληνικό λαό και αυτό λειτουργεί εις βάρος της ίδιας της χώρας. Θα καταδικάσει την βία από όπου κι αν προέρχεται και θα καλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πράξει το ίδιο. Θα εξηγήσει, επίσης, ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, τονίζοντας στους πολίτες ότι η ανομία δεν θα συνεχιστεί, ότι τα Εξάρχεια δεν θα αποτελούν άβατο ότι τα πανεπιστήμια δεν θα παραμείνουν κέντρα παραβατικότητας.

Ακόμη, θα παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για την πάταξη φαινομένων αστυνομικής βίας, αλλά θα ξεκαθαρίσει ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αναρχία και τις επιθέσεις των «μπαχαλάκηδων» κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Για τον πρωθυπουργό δίλλημα δεν υπάρχει και όπως θα επισημάνει, απαιτείται η συναίνεση όλων των κομμάτων, προκειμένου να μην μεταβάλλονται γειτονιές της Αθήνας ή άλλων πόλεων σε «εμπόλεμες ζώνες» από τους λεγόμενους «γνωστούς - αγνώστους».

Χθες, η κυβέρνηση απάντησε με «σκληρή γλώσσα» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι με την πολιτική του «διχάζει τον ελληνικό λαό».

«Για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν. Το "ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο», δήλωσε η Αρ. Πελώνη. «Ακόμα περιμένουμε»- πρόσθεσε η ίδια- « να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και για το αν δέχεται το ρίσκο που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν εκείνο το κόμμα, που είχε απευθύνει κάλεσμα για την συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, ενώ επέρριψε ευθύνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξαρση των κρουσμάτων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, οι συγκεντρώσεις όπου «πρωταγωνιστούν» στελέχη, ενισχύουν την διάδοση του ιού, με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα.

Αν σου άρεσε κάνε