Αλ. Τσίπρας: «Στρατηγική σας επιλογή» τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη

Αλ. Τσίπρας: «Στρατηγική σας επιλογή» τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:01 Δημιουργία 12/03/21, 11:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τα «βέλη» περί διχασμού γύρισε στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στη Βουλή κατά την επίκαιρη ερώτηση που ο ίδιος κατέθεσε στον πρωθυπουργό για την αστυνομική βία με φόντο τον ξυλοδαρμό του νεαρού στη Ν. Σμύρνη την περασμένη Κυριακή.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ήταν «στρατηγική επιλογή» τα βίαια επεισόδια στη Ν. Σμύρνη, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως υπάρχει οργή. Και δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων, είναι οργή των νοικοκυρέων. Αυτή την οργή να φοβάστε Την οργή των νοικοκυρέων μιας μεσοαστικής περιοχής της Αθήνας που τη μετατρέψατε σε εμπόλεμη ζώνη».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του, κάνοντας λόγο για «απεχθή φαινόμενα» στη Νέα Σμύρνη, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση για «αποτυχία να υπερασπιστεί την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών».

«Αγνοείτε την πραγματικότητα και εκμεταλλεύεστε την πανδημία ως ευκαιρία για να εφαρμόσετε μέτρα περιορισμού και ανελευθερίας στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως εκτός των άλλων «υπομονεύετε και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους επιστήμονες».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρουσφέτια», αλλά και για «έλεγχο του ύψιστου αγαθού της ενημέρωσης ώστε να ασκήσετε κυβερνητική προπαγάνδα».

Ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, αναφερόμενος στα γεγονότα της Πάρνηθας και της Ικαρίας, τονίζοντας πως «παραβιάσατε εσείς ο ίδιος τα μέτρα που επιβλήθηκαν στους πολίτες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα «ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας στην υγεία, την εργασία, αλλά πλέον υπάρχει φόβος των πολιτών να βγουν έξω στις πλατείες και τις γειτονιές. Απέναντί σας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Απέναντί σας είναι όλη η κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκρισία και αδικία, αυταρχισμό και καταστολή».

«Τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης είναι στρατηγική σας επιλογή», δήλωσε χαρακτηρηστικά στην ομιλία του, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τα «σκονάκια για τα πολιτικά φρονήματα του πολίτη που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη. Για τον πολίτη γνωρίζατε σε λίγες ώρες τα πάντα, ενώ για τον Λιγνάδη πέσατε από τα σύννεφα».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε, καταλογίζοντας ευθύνη στην κυβέρνηση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τονίζοντας πως «ενώ είχατε την πληροφορία για συρροή χούλιγκαν δεν φροντίσατε να τον απομονώσετε ούτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια των διαδηλωτών και των αστυνομικών».

Στεκόμενος στο προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε διχαστικό.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι εγγυητής της ενότητας. Η στάση σας είναι επικίνδυνη. Σας ενδιαφέρει μόνο η συκοφαντία των πολιτικών σας αντιπάλων. Λαμβάνετε μέτρα περιορισμού των δικαιωμάτων και σπέρνετε τον φόβο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης σε συνέντευξη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2010 στην οποία είχε δηλώσει πως «δεν συλλαμβάνουμε ανθρώπους για τις ιδέες τους».

Αν σου άρεσε κάνε