Τσίπρας: Διάλυση της «ΔΡΑΣΗ» και διακομματική επιτροπή για την ηγεσία της ΕΛΑΣΑ

Τσίπρας: Διάλυση της «ΔΡΑΣΗ» και διακομματική επιτροπή για την ηγεσία της ΕΛΑΣΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:06 Δημιουργία 12/03/21, 14:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, τονίζοντας πως «δεν προστατεύει τη δημόσια τάξη». «Είναι δημόσιος κίνδυνος. Να διαλυθεί η ομάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε την οργάνωση διακομματικής επιτροπής για τη σύσταση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. «Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένοι, να μην είναι ντυμένοι με τέτοιες στολές όπως σήμερα και ο πολίτης να τους αισθάνεται δίπλα του και όχι απέναντί του», σημείωσε ο ίδιος.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό τον για «απόσταση από την πραγματικότητα» και για «ασυνάρτητες κρίσεις».

«Είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ που είναι πέντε συνεχόμενους μήνες σε lockdown. Μιλάτε για 1200 κλίνες ΜΕΘ, αλλά 100 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με τη «συγγνώμη» του κ. Μητσοτάκη στα θύματα της αστυνομικής βίας, τον κατηγόρησε για «εκφυλισμό της συγγνώμης με την στάση του σώματός σας και το χαμόγελό σας».

Του καταλόγισε, επίσης, «εξυπηρετήσεις σε κλινικάρχες», κάνοντας λόγο για «τραγική διαχείριση της πανδημίας. «Δεν μπορείτε πλέον να κατηγορείτε τους πολίτες», είπε.

Εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη για «φθηνά επιχειρήματα» και «προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας πως τότε είχαν εκφραστεί ανησυχίες για εκτόξευση των κρουσμάτων λόγω της συγκέντρωσης του πλήθους. «Ωστόσο πού προέκυψαν τα κρούσματα; Στη Θεσσαλονίκη που ο κόσμος έβγαινε στις καφετέριες και τις εκκλησίες».

Για την κατηγορία της αστυνομικής βίας επί ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Τσίπρας: «Όταν ήμουν στην αντιπολίτευση μου ζητούσατε "κ. Τσίπρα λύστε τα χέρια της αστυνομίας", τώρα με κατηγορείτε για αστυνομική βία επί των ημερών μας. Πότε λέγατε αλήθεια, τότε ή τώρα;». Ο κ. Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι επανέφερε ρουσφετολογικές προσλήψεις στην Ομάδα ΔΙΑΣ, προσλαμβάνοντας παιδιά δίχως εκπαίδευση. Τον κατηγόρησε για την υπόθεση Ινδαρέ ότι προσπάθησε η αστυνομία να ενοχοποιήσει ένα πολίτη της μεσαίας τάξης για να αποσείσει η αστυνομία τις δικές της ευθύνες.

Αν σου άρεσε κάνε