«Ναι» υπό αίρεση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου

«Ναι» υπό αίρεση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:35 Δημιουργία 17/03/21, 13:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ναι», εφόσον επικρατήσουν οι κατάλληλες συνθήκες, απαντά η Αθήνα στην πρόσκληση της τουρκικής πλευράς για επικείμενη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται από διπλωματικές πηγές, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου, να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Μιλώντας χθες μετά τη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι στην Αθήνα, ο κ. Δένδιας είχε τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον κ.Τσαβούσογλου.

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα. Για να έχει νόημα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα», είχε δηλώσει.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο» δήλωσε από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

«Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε