Επίθεση Αλ. Τσίπρα σε Α. Γεωργιάδη στη Βουλή: «Καλώς το νονό»

Επίθεση Αλ. Τσίπρα σε Α. Γεωργιάδη στη Βουλή: «Καλώς το νονό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:29 Δημιουργία 17/03/21, 18:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κόντρα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Άδωνι Γεωργιάδη, επικράτησε σήμερα στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης, για την βάφτιση στην οποία ήταν νονός και τελέστηκε με ειδική άδεια.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το έγγραφο «παλιόχαρτο» ενώ ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση για το εάν πρόκειται για πλαστό ή αληθές χαρτί. Όπως πρόσθεσε, «εάν είναι αληθές, να μας δείξετε και άλλες τέτοιες άδειες αν υπάρχουν, που παραβιάζουν κατ’ εξαίρεση τους νόμους που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε».

Ωστόσο, «σε περίπτωση που είναι πλαστό το έγγραφο, οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να καταθέσει τώρα κιόλας την παραίτησή του».

Ο κ. Τσίπρας, επικαλέστηκε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Συμβάσεων λέγοντας ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη γενική γραμματεία εμπορίου.

Αναστάτωση επικράτησε όταν στη Βουλή εισήλθε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει «ήρθε ο νονός» και να του εύχεται σκωπτικά «πάντα άξιος».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, απάντησε πως το πιστοποιητικό δεν είναι πλαστό, λέγοντας πως αν ήταν -τότε θα είχε παραιτηθεί όχι μόνο από υπουργός αλλά και από βουλευτής.

Στηλίτευσε την επιλογή Τσίπρα να φύγει από την αίθουσα της ολομέλειας και να μην περιμένει να ακούσει την απάντηση στις επί προσωπικού προσβολές. Όπως είπε είναι ζήτημα αστικής ευγένειας που μάλλον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε από τους γονείς του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η ειδική άδεια για τη βάπτιση του 21ος μηνών παιδιού, δόθηκε στους γονείς του χωρίς καμία δική του εμπλοκή και για λόγους που δεν μπορεί να αποκαλύψει.

«Αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε. Ποιοι μπορεί να είναι οι ειδικοί λόγοι;», τόνισε και πρόσθεσε ότι στην πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά.

«Δεν θα γίνουμε γουρούνια γιατί θέλει να μας ρίξει στην λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την κατ’ εξαίρεση άδεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν δοθεί συνολικά 10 τέτοια έγγραφα επικαλούμενος τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο ίδιος είπε ότι δεν παρενέβη και ούτε είχε και κανένα όφελος να το πράξει.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρασύρει την κοινωνία στο βόθρο πληρώνοντας bots στο twitter, κάνοντας μείζον θέμα ένα τροχαίο δυστύχημα και ευχήθηκε κανείς να μην έχει λόγους για να λάβει ειδική άδεια.

«Προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό τον βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας! Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε