Κ. Χατζηδάκης: Αυτοψία στον ΕΦΚΑ - «Οι εργαζόμενοι σηκώνουν μεγάλο σταυρό»

Κ. Χατζηδάκης: Αυτοψία στον ΕΦΚΑ - «Οι εργαζόμενοι σηκώνουν μεγάλο σταυρό»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:50 Δημιουργία 23/03/21, 17:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ και το Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστώσει από μόνος του την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό, έκανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι γραφειοκρατικές κληρονομιές του παλιού ΙΚΑ και του παλιού ΤΕΒΕ που έγιναν χειρότερες με την φύρδην μίγδην συγχώνευση στον ΕΦΚΑ. Οι προσπάθειες της διοίκησης εδώ και ενάμιση χρόνο να καλυτερεύσει η κατάσταση. Αλλά και ο δύσκολος αγώνας που δίνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στην έκδοση των συντάξεων μέσα σε στοίβες φακέλων που δεν παραπέμπουν πάντως στο μοντέλο της Δημόσιας Διοίκησης που θέλουμε να δημιουργήσουμε», ανέφερε ο υπουργός επισημαίνοντας πως η διοίκηση και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σηκώνουν ένα μεγάλο σταυρό.

«Η Κυβέρνηση, η διοίκηση, οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ – που ακόμα μια φορά τονίζω ότι τους θεωρώ συμμάχους σε αυτή τη μάχη- και όποιες άλλες δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί σε συνδυασμό με το Δημόσιο να μας απαλλάξουν από αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Δεν νοείται το 2021 να έχουμε στην Ελλάδα της Ευρώπης ένα τέτοιο πρόβλημα σαν κι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα με τις συντάξεις. Είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε. Και θα το λύσουμε», καταλήγει ο Κωστής Χατζηδάκης.

Στον ΕΦΚΑ πήγα σήμερα. Στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας. Θέλω να βλέπω από κοντά τι...

Posted by Kostis Hatzidakis on Tuesday, March 23, 2021
Αν σου άρεσε κάνε