Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ελλάδα να ενθαρρυνθεί για διάλογο, εμείς θέλουμε σταθερότητα

Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ελλάδα να ενθαρρυνθεί για διάλογο, εμείς θέλουμε σταθερότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:13 Δημιουργία 24/03/21, 09:01
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί την ένταση στο Αιγαίο», τόνισε ο Ερντογάν στην τέταρτη συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο - Περιμένει, είπε, θετική ατζέντα στη Σύνοδο - Ποια θέματα βάζει στο τραπέζι

«Η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί για διάλογο, η Τουρκία επιθυμεί σταθερότητα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στην τέταρτη συνομιλία του με την Άγγελα Μέρκελ, τη στιγμή που οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ γυρίζουν σελίδα και η Άγκυρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ισχυρή νομισματική κρίση.

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο αλλά θέλει σταθερότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί ο διάλογος με αποδοτικό τρόπο, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί στην κατεύθυνση αυτή. Οι σχέσεις Άγκυρας -Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν από χώρες που δεν αντιλαμβάνονται την αξία τους», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι η όλοι είδαν τον θετικό αντίκτυπο που είχε ο διάλογος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας επαινώντας την Γερμανίδα καγκελάριο για την προσωπική της συμβολή στη δημιουργία αυτής της θετικής ατμόσφαιρας.

Επεσήμανε επίσης ότι θα πρέπει να διευθετηθούν υπό ένα συνολικό πρίσμα ζητήματα όπως εκείνο της απελευθέρωσης της βίζας, της επικαιροποίησης της τελωνειακής ένωσης και του ανοίγματος νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της χώρας του στην ΕΕ καθώς και της επικαιροποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Πρόσθεσε δε ότι η Άγκυρα αναμένει η έκθεση Μπορέλ που θα υποβληθεί στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ να περιλαμβάνει αντικειμενικές και εποικοδομητικές προτάσεις που θα αποβλέπουν με θετική ατζέντα στο μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων και να οδεύουν σε μια κατεύθυνση που να βοηθήσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αν σου άρεσε κάνε