Ν. Παππάς για Κ. Μητσοτάκη: «Δεν είχε τα μούτρα να με κοιτάξει στα μάτια» - Κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ

Ν. Παππάς για Κ. Μητσοτάκη: «Δεν είχε τα μούτρα να με κοιτάξει στα μάτια» - Κατέρρευσε το αφήγημα της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:30 Δημιουργία 31/03/21, 14:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μόλις μια ημέρα μετά την έγκριση της Βουλής, με 187 ψήφους υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Νίκου Παππά, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Νίκο Παππά, η εμφάνιση της Νέας Δημοκρατίας τη Τρίτη στη βουλή, «ήταν για κλάματα και αυτό διότι το αφήγημα της κατέρρευσε», όπως είπε. «Θα έπρεπε να αξιολογηθεί η δικογραφία καλύτερα" εξήγησε, ισχυριζόμενος ότι «η ΝΔ απέκρυψε στοιχεία για να μην ανατραπούν οι ισχυρισμοί της».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως «χθες δεν εμφανίστηκε διότι δεν είχε τα μούτρα να με κοιτάξει στα μάτια», ενώ εξήγησε τη μικρή παρουσία ομιλητών, στο γεγονός πως δε βρίσκονταν πολλοί που θα μπορούσαν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς της παράταξής. Καταλόγισε μάλιστα εμμονή από την ηγεσία της ΝΔ στο πρόσωπο του.

Σε ότι αφορά στα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη στη Βουλή και την επίθεση κατά της ΝΔ, ο κ.Παππάς, αναφερόμενος στους Μάκη Βορίδη, Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη, είπε πως «ο πρωθυπουργός έχει βάλει στη μαρκίζα του κόμματος και της κυβέρνησης ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει στην ακροδεξιά. Τον σέρνουν από τη μύτη τα στελέχη αυτά».

Σε σχετική ερώτηση για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, ο ίδιος υπερασπίστηκε τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του κόμματός του, λέγοντας πως «δεν είναι ακροδεξιός, ήταν από τα σπλάχνα της κεντροδεξιάς» ενώ όπως σημείωσε «ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν παρεμπόδισε καμία απόφαση και προοδευτική ρύθμιση, ήταν μια ειρηνική συγκυβέρνηση με εξαίρεση την ανοιχτή διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Θέλοντας να κρατήσει αποφάσεις από την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει υπέρ της προανακριτικής επιτροπής, ο Ν. Παππάς είπε χαρακτηριστικά, πως δεν επιθυμεί να ασκήσει κριτική, και πως «το ΚΙΝΑΛ έκανε την επιλογή του, αναπτύσσοντας ένα συγκεκριμένο φάσμα επιχειρημάτων».

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, ο πρώην υπουργός υπερασπίστηκε τον νόμο Ρουσόπουλο, σημειώνοντας ότι «παρότι ήταν ένας πολύ καλός νόμος που ουσιαστικά έβαζε σε τάξη το τηλεοπτικό τοπίο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ».

Αν σου άρεσε κάνε