Αλ. Τσίπρας: Ποιες ομάδες του ενεργού πληθυσμού να εμβολιαστούν πρώτες

Αλ. Τσίπρας: Ποιες ομάδες του ενεργού πληθυσμού να εμβολιαστούν πρώτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:42 Δημιουργία 02/04/21, 14:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να ανοίξει ο εμβολιασμός για τον ενεργό πληθυσμό, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στον τουρισμό, κούριερ, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πώς μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα και για ζώνη ανοσίας αν δεν είναι εμβολιασμένοι αυτοί;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή προ ημερησίας διάταξη στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας, λέγοντας ότι «είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε ποσοστό αύξησης θανάτων 5,6%, αλλά και αύξησης κρουσμάτων 7% και μας ακολουθούν η Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο», χωρίς να δώσει μια συνολική εικόνα για τους ίδιους δείκτες.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, «η οποία προκρίνει τον διχασμό , την ενοχοποίηση του πολίτη, τις διώξεις πολιτικών αντιπάλων και την αστυνομική καταστολή;».

«Ποια εμπιστοσύνη να σας έχουν κύριε Μητσοτάκη όταν παρακολουθούν ζαλισμένοι ένα χορό αντιφάσεων, διαχειριστικής ανεπάρκειας και εξόφθαλμης ανικανότητας; Ποια εμπιστοσύνη όταν σας βλέπουν να μοιράζετε χαμόγελα και διαβεβαιώσεις ότι η χώρα βρίσκεται λίγο πριν την εκτόξευση; Ότι με ένα μαγικό τρόπο θα μας μεταφέρετε σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, από την Ελλάδα των χιλιάδων θανάτων στην Ελλάδα του 2.0;» ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε