Κ. Μητσοτάκης προς εμπόρους: Οι ευθύνες δεν είναι μονοσήμαντες

Κ. Μητσοτάκης προς εμπόρους: Οι ευθύνες δεν είναι μονοσήμαντες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:16 Δημιουργία 06/04/21, 15:03
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η Πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει. Ούτε να καταγγέλλεται ταυτόχρονα και για έλλειψη ελέγχων αλλά και για αυταρχισμό», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ζητώντας στάση ευθύνης ως προς τη διαχείριση της πανδημίας

Το μήνυμα πως οι «ευθύνες δεν είναι μονοσήμαντες» έστειλε ο πρωθυπουργός στους εμπόρους, εν μέσω ενός «εμπόλεμου» κλίματος στον απόηχο της απόφασης να «φρενάρει» το άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη.

Σημειώνεται πως από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει επισημάνει πως ο λόγος της εξαίρεσης των παραπάνω τριών περιφερειακών ενοτήτων από το λιανεμπόριο έχει φόντο την επιδημιολογική επιβάρυνση των τελευταίων εβδομάδων με σημαντική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ οι έμποροι της Θεσσαλονίκης προσέφυγαν στο ΣτΕ, για ασφαλιστικά μέτρα με στόχο την ακύρωση της σχετικής ΚΥΑ.

«Οι ευθύνες, όμως, δεν είναι μονοσήμαντες. Η Πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει. Ούτε να καταγγέλλεται ταυτόχρονα και για έλλειψη ελέγχων αλλά και για αυταρχισμό όταν τους πραγματοποιεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο της ΕΣΕΕ για τα 20 χρόνια της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου.

Ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του τόνισε ότι είναι ενθαρρυντική η σταδιακή επαναλειτουργία του εμπορίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι το επόμενο δίμηνο είναι το πιο κρίσιμο καθώς, όπως είπε, στη διάρκειά του θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη της άμυνας της υγείας με τα προσεκτικά βήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Κάτι που σημαίνει ότι Πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε μαζί να τηρήσουμε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης: Όσο προφυλασσόμαστε, τόσο να εργαζόμαστε. Και όσο πειθαρχούμε, τόσο να κυκλοφορούμε. Ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείνει», υπογράμμισε.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, «ας μην ξεχνάμε ότι στους επιχειρηματίες ανήκουν και όσοι απερίσκεπτα επιτρέπουν κορωνο-πάρτι με ποτά έξω απ’ τα μαγαζιά τους. Αλλά συνάδελφοί τους είναι κι όσοι αναγκάζονται να μένουν κλειστοί επειδή ο ιός αφανίζει την πόλη τους».

Αν σου άρεσε κάνε