Ακ. Σκέρτσος: Στο «τραπέζι» η πλήρης άρση του lockdown από τα μέσα Μαϊου

Ακ. Σκέρτσος: Στο «τραπέζι» η πλήρης άρση του lockdown από τα μέσα Μαϊου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:28 Δημιουργία 07/04/21, 11:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πάνω από 3 εκατ. εμβολιασμοί έως το Πάσχα - Μέτρα αυτοπροστασίας και το 2021 - Σύγχυση στρην κοινωνία λόγω πολυφωνίας - Βαρόμετρο ο δείκτης θετικότητας από' δω και πέρα για την αξιολόγηση των δεδομένων από τους επιστήμονες

Για ενδεχόμενο συζήτησης οριστικής άρσης μέτρων από τα μέσα Μαΐου, χάρη στην ομαλή εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, έκανε λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατ. εμβολιασμούς και έως το Πάσχα θα έχουμε υπερβεί τα 3 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα να έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό την προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Ο κ. Σκέρτσος, ανέφερε πως οι πολίτες δεν αποκλείεται να νοσούν, αλλά δεν θα φτάνουν στο νοσοκομείο και πολύ περισσότερο στις ΜΕΘ, ενώ εκτίμησε ότι το 2021 θα συνεχίσουμε να ζούμε με μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς παρότι θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των ευάλωτων ομάδων έως το καλοκαίρι, οι υπόλοιποι δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το Φθινόπωρο.

Ο υφυπουργός σχολίασε και τη σύγχυση που προκαλείται συχνά από διαφορετικές απόψεις κυβερνητικών στελεχών, διατυπώνοντας εμμέσως και μία αυστηρή προειδοποίηση.

Η σύγχυση προκαλείται από την πολυφωνία σε έναν βαθμό, υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος, τονίζοντας την ευθύνη και επιστημόνων, ΜΜΕ, αλλά και των δημοσιογράφων. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία ως προς το μήνυμα, που εκπέμπουμε, όπως είπε.

«Επιθυμούμε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας με όλα τα εργαλεία που δίνει η επιστήμη και με τα self test και την επιδημιολογική επιτήρηση» σημείωσε αναφερόμενος στο πώς κινείται η κυβέρνηση.

Προέτρεψε δε, ότι από δω και πέρα με τα πολλά self test θα πρέπει να βλέπουμε το δείκτη θετικότητας και όχι τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων. «Με τον δείκτη θετικότητας να αξιολογούν και οι επιστήμονες τα δεδομένα» πρόσθεσε με νόημα, στέλνοντας επίσης μήνυμα και στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας και αναρωτήθηκε «πώς γίνεται σε άλλες χώρες να έχουν περισσότερες δραστηριότητες ανοιχτές, ενώ έχουν τα ίδια κρούσματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πάντως διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική δυσφορία για την επιτροπή και ότι όλες οι πλευρές έχουν ένα κοινό στόχο. Πρωτεύων είναι η προστασία της υγείας, αλλά δεν πρέπει να πληγεί η οικονομία πρόσθεσε με νόημα. Για τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε ότι όσο πιο αυστηρά είναι τόσο μικρότερη είναι η συμμόρφωση του κόσμου.

Αν σου άρεσε κάνε