Κ. Μητσοτάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

Κ. Μητσοτάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και το 2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:32 Δημιουργία 07/04/21, 20:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

  «Θα στηρίξει τις ΜμΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός για την έξτρα αποζημίωση στις κλειστές επιχειρήσεις - «Δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για το Πάσχα», ξεκαθάρισε - «Λείπει ο Τσιόδρας, δεν ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα των ειδικών εδώ και 2 μήνες»

  Την μη επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας την Τετάρτη στο Star και την Μάρα Ζαχαρέα, ενώ αναφερόμενος στην έξτρα αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις κλειστές επιχειρήσεις με κυβερνητική εντολή, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα καλύψουν όλο τους τον τζίρο, αλλά θα στηρίξουν τις ΜμΕ».

  Ως προς το δύσκολο «μέτωπο» της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και αποκάλυψε πως στο «τραπέζι» βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών «από το φθινόπωρο».

  «Δεν θέλω να δημιουργήσω ένταση αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, αλλά πρέπει να το δούμε από τον Σεπτέμβριο», είπε.

  Ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι αν δεν είχε επιβληθεί το lockdown, θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα, τονίζοντας πως η έξαρση της επιδημίας οφείλεται στις μεταλλάξεις του ιού και στην κόπωση της κοινωνίας.

  Για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη άχη κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, χρησιμοποιούνται τα 170 για τις ανάγκες του ΕΣΥ και θύμισε ότι υπάρχουν ιδιωτικά νοκομεία που έχουν μπει στις εφημερίες του ΕΣΥ.

  Σχετικά με το «Πάσχα στο χωριό», ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στις συστάσεις των ειδικών.

  «Τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν τόσο καθαρό όσο θα ήθελα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, διευκρινίζοντας ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους, αλλά δεν μπορεί να δημοσιοποιούνται στην τηλεόραση και εκείνες που είναι μειοψηφικές, διότι μπερδεύουν τους πολίτες.

  «Ο Σωτήρης Τσιόδρας λείπει από την ενημέρωση για την πανδημία με δική του απόφαση, αλλά στοχοποιήθηκε χυδαία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο καθηγητής συμβουλεύει την κυβέρνηση και τον ίδιον. «Μιλώ καθημερινά μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν εκτιμά πως θα ξαναβγεί στο Αιγαίο το Oruc Reis,επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η θετική ατζέντα με την Τουρκία είναι αναστρέψιμη, αν επανέλθει στην στρατηγική της έντασης.

  Παράλληλα, είπε ότι ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους πρωθυπουργούς - μαζί με τον Μάριο Ντράγκι - που επισκέφθηκε τη Λιβύη για να ξαναπιάσει το νήμα των ελληνολιβυκών σχέσεων.

  Τέλος, ο πρωθυπουργός απέρριψε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απαντώντας στα νέα «καρφιά» του Αλέξη Τσίπρα.

  «Μου κάνει εντύπωση, το κλείνω το θέμα, αλλά ξανάρχεται στην επικαιρότητα», είπε, τονίζοντας πως «προφανώς κάποιοι φοβούνται τις εκλογές, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα, όχι δικό μας».

Αν σου άρεσε κάνε