Μετά το Πάσχα το άνοιγμα Δημοτικών-Γυμνασίων

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα Δημοτικών-Γυμνασίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:24 Δημιουργία 08/04/21, 09:00
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας - Για ποιες άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση επιβάλλεται το self test - Τα βήματα

Σε άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων μετά το Πάσχα «έδειξε» η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε τη διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα.

Υποχρεωτικά είναι τα δύο self test την εβδομάδα. Από τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθεύονται το δεύτερο self test, για να το κάνουν την Πέμπτη το πρωί. Υπογράμμισε πως τα τεστ θα πρέπει να γίνονται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια θα πρέπει να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα το αποτέλεσμα. Αν είναι αρνητικό, εκδίδεται μία “κάρτα εισόδου” στο σχολείο.

Οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της 1 ης διδακτικής ώρας. Εάν δεν έχει εκτυπωτή, επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας. Ο Διευθυντής του σχολείου έχει την ευθύνη για να ελέγχει τις βεβαιώσεις των καθηγητών.

Προανήγγειλε μάλιστα την επέκταση του μέτρου και σε οδηγούς σχολικών, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό. Για τα κυλικεία προβλέπεται προσαρμοσμένη λειτουργία, στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Αν σου άρεσε κάνε