Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:19 Δημιουργία 08/04/21, 20:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προσκάλεσε για ξενάγηση στην Ακρόπολη, με επιστολή της, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την επιστολή, η ξενάγηση θα γίνει από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.

Ολόκληρη η επιστολή της υπουργού:

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. Ως εκ τούτου, επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σας προσκαλέσω και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».

prosklisi-mendoni-se-tsipra-gia-xenagisi-stin-akropoli0

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε. Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε