Αρ. Πελώνη: Βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας- Δεν εφησυχάζουμε

Αρ. Πελώνη: Βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας- Δεν εφησυχάζουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:18 Δημιουργία 15/04/21, 13:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα αλλά και στο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Προφανώς όσο περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο μεγαλύτερος θα είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται. Το σημαντικό είναι πως η θετικότητα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει σταδιακή μείωση» τόνισε.

«Όλα δείχνουν, όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, ότι βαδίζουμε στην τελευταία, αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας» είπε.

Όπως υπογράμμισε, τρεις είναι οι σύμμαχοι: ο καιρός, τα εμβόλια και τα εκατομμύρια τεστ που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας.

«Αντίπαλος είναι η κούραση, που φέρνει αδικαιολόγητη χαλάρωση απέναντι σ' έναν ιό που εξακολουθεί να παραμονεύει» σημείωσε.

«Για τον σκοπό αυτόν συμμετέχουμε στην αυτοδιάγνωση και διατηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και τη χρήση της μάσκας. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στον περιορισμό των μεταδόσεων σε επίπεδο πληθυσμού. Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε. Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας, ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία, να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν» συμπλήρωσε.

«Ήδη εμβολιάζονται οι 60 ετών και άνω και προχωράμε σε μικρότερες ηλικίες. Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας - περίπου 800.000 - ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών», συνέχισε.

Τέλος, υπογράμμισε πως, μετά την επίσπευση της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η Ελλάδα θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Αν σου άρεσε κάνε