Ανοιχτά της Μυτιλήνης το Barbaros

Ανοιχτά της Μυτιλήνης το Barbaros

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:35 Δημιουργία 15/04/21, 15:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, ταξιδεύοντας προς νότο. Είναι χωρίς συνοδεία σκαφών, με ανοιχτό το σύστημα εντοπισμού του, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, στην Άγκυρα βρίσκεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ο οποίος συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αργότερα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εν αναμονή της άφιξης του Νίκου Δένδια, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει μια συνάντηση σε «ειλικρινή ατμόσφαιρα», προσθέτοντας ότι «τα τελευταία 5 χρόνια δεν λειτουργούσαμε τους υφιστάμενους μηχανισμούς, λόγω της αρνητικής στάσης της Ελλάδας, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μεσολάβησαν η ΕΕ καθώς και άλλες χώρες. Εμείς είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Ο διάλογός μας με την Ελλάδα και οι επισκέψεις σε υψηλό επίπεδο είναι πολύ σημαντικές. Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή τις άλλες χώρες για τον διάλογο μεταξύ μας. Υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε. Πρέπει να τα συζητήσουμε ανοιχτά».

Αν σου άρεσε κάνε