Με ρητή εντολή Μητσοτάκη η σκληρή απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου

Με ρητή εντολή Μητσοτάκη η σκληρή απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:48 Δημιουργία 15/04/21, 21:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου», τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Με ρητή εντολή του πρωθυπουργού απάντησε με σκληρή «γλώσσα» στις προκλήσεις Τσαβούσογλου ο Νίκος Δένδιας κατά τις κοινές δηλώσεις τους on camera, επισημαίνουν σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως ο υπουργός είχε εντολή να απαντήσει αναλόγως, αν προκληθεί.

«Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα.

Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο», τονίζουν οι ίδιοι παράγοντες.

«Η ελληνική πλευρά», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι΄ αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση. Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας».

«Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου», καταλήγουν.

Αν σου άρεσε κάνε