«Σερί» διπλωματικών επαφών Δένδια: «Η κυβέρνηση ασκεί κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική»

«Σερί» διπλωματικών επαφών Δένδια: «Η κυβέρνηση ασκεί κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:29 Δημιουργία 17/04/21, 14:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ΄των οποίων κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι νωρίτερα σήμερα.

Στο «τραπέζι» των συζητήσεων βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Ήταν μια ευκαιρία που βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Μένφι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών», προσέθεσε.

Στο Κάιρο θα μεταβεί αύριο 18/04 ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι.


Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις.


Αν σου άρεσε κάνε