«Κληρώνει» μες στην εβδομάδα για το Πάσχα

«Κληρώνει» μες στην εβδομάδα για το Πάσχα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:18 Δημιουργία 19/04/21, 13:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με την Αρ. Πελώνη - «Η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση», το μήνυμα για τα κορονο-πάρτι

Μες στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να τονίζει πως αναμένονται στη συνέχεια σχετικές ανακοινώσεις.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας, η Αριστοτελία Πελώνη ζήτησε «να μην προτρέχουμε».

Ως προς τη χαλάρωση των περιορισμών στις εκκλησίες, επανέλαβε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας.

Η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι είναι επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο, κυρίως σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ωστόσο δήλωσε πως υπάρχει σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση. Πάντως, η ίδια μίλησε για εύθραυστη ισορροπία.

Ως προς τα κορονο-πάρτι, έκανε λόγο για κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού, ενώ τόνισε ότι υπάρχει εύλογη κόπωση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή.

Ερωτηθείσα για τη στάση της αστυνομίας, είπε ότι δεν μπορεί να υποκασταστήσει την κοινωνική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι μια παρέμβαση της αστυνομίας σε κάποια από τις πλατείες που παρατηρήθηκε συγχρωτισμός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επεισόδια και ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

«Η μεγάλη εικόνα είναι πως η πλειονότητα τηρεί τα μέτρα και κάνει υπομονή» σημείωσε, ενώ τόνισε πως θα γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες όπως στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποτραπούν συγκεντρώσεις.

Η κυρία Πελώνη επεσήμανε ότι σε κάθε περίπτωση είναι διακριτική η παρουσία της αστυνομίας.

Αν σου άρεσε κάνε