Μπαχτσελί: Η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία - Θα χάσει το κεφάλι της

Μπαχτσελί: Η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία - Θα χάσει το κεφάλι της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:22 Δημιουργία 20/04/21, 14:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, τοποθετήθηκε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν σην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές του κόμματός του, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια για «αγένεια» αφήνοντας αιχμές πως οι δηλώσεις του στόχο είχαν να προκαλέσουν κρίση με την Τουρκία.

«Συγχαίρω με όλη μου την καρδιά τον ΥΠΕΞ μας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έδειξε στον Δένδια ποια είναι τα όρια του. Φαίνεται πως η Ελλάδα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία. Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Πρόεδρο Ερντογάν, που καθοδήγησε τον Τσαβούσογλου να μιλήσει τη γλώσσα που ο συνομιλητής του καταλαβαίνει ενώπιον των μέσων ενημέρωσης», σχολίασε ο Μπαχτσελί.

«Αμετροεπή» και «αχαλίνωτο» χαρακτήρισε τον Έλληνα ΥΠΕΞ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αντίστοιχα, ο Ντ. Μπαχτσελί, ενώ απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της», κατηγορώντας τον Ν. Δένδια πως με τις δηλώσεις του στην Αγκυρα αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κρίση.

«Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι τον έστειλαν στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Τσαβούσογλου. Υποβάλλω τα σέβη μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον καθοδήγησε. Ο Έλληνας υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο. Είδε τα νύχια της Τουρκίας» είπε, ενώ ισχυρίστηκε ότι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια στη Μεσόγειο είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα καταπατά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Οι ομογενείς μας δεν είναι μόνοι, δεν είναι απελπισμένοι, δεν είναι ποτέ απροστάτευτοι. Απ’ ό,τι φαίνεται η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία. Νομίζω πως αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει ξεχάσει. Θα ήταν καλό να τα εξηγήσει κάποιος στον αμετροεπή Δένδια και τον αχαλίνωτο Μητσοτάκη. Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της» είπε σε απειλητικό ύφος.

Αν σου άρεσε κάνε