Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18.00

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18.00

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:52 Δημιουργία 21/04/21, 16:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τι θα αναφέρει ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες - Άνοιγμα της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα εισηγούνται οι ειδικοί - Παράταση της κυκλοφορίας από τη Μ. Εβδομάδα - Πίσω στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών-Γυμνασίων

Τον οδικό χάρτη σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο τηλεοπτικό μήνυμα του προς τους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει λίγη ακόμη υπομονή απ΄όλους, θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στον να μην άρει την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό μέσα στο Πάσχα, αλλά θα στείλει σαφές σήμα αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι από τα μέσα Μαΐου η χώρα μπαίνει σε μια διαφορετική φάση, που θα πλησιάζει στην κανονικότητα.

Θα επισημάνει την ανάγκη όλοι να πειθαρχήσουν για τις επόμενες εβδομάδες στα μέτρα, με στόχο, όπως θα πει, ένα απολύτως ασφαλές καλοκαίρι.

Στο μεταξύ, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από το αναμενόμενο, με επικρατέστερη ημερομηνία τις 4 Μαΐου και αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω.

Η επιτροπή δίνει το «πράσινο φως» για επανεκκίνηση της εστίασης, ήτοι εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, την Τρίτη 4 Μαΐου, με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή φέρεται να εγκρίνει την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Παράλληλα, εισηγείται παράταση της κυκλοφορίας έως τις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και έως τις 11 αμέσως μετά το Πάσχα.

Καθώς δε το Πάσχα στην πόλη έχει «κλειδώσει», οι λοιμωξιολόγοι απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία, φαίνεται ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία ως προς τον τρόπο και τον χρόνο λειτουργίας των ιερών ναών τις ημέρες του Πάσχα. Η λειτουργία της Ανάστασης θα ολοκληρωθεί στις εννέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή θα γίνει μόνον πέριξ των Ιερών Ναών. Όλοι οι ιερείς θα κάνουν αυτό-διαγνωστικά τεστ, ενώ η παρουσία πιστών θα είναι ανάλογοι των τετραγωνικών των ναών.

Αν σου άρεσε κάνε