Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για τους 30-39 με Astrazeneca

Μ. Τρίτη ανοίγουν τα ραντεβού για τους 30-39 με Astrazeneca

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:51 Δημιουργία 21/04/21, 19:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ως αργά τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα οι εμβολιασμοί - Έως 4 εκατ. τον Ιούνιο - Στις 22:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ. Εβδομάδα - 9 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι

Τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών, η οποία θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Astrazeneca.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή, καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως 2 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

«Δίνεται η ευκαιρία λόγω των αποθεμάτων της ΑΖ να δώσουμε τη δυνατότητα να στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 39 ετών να κάνουν εμβόλιο με το σκεύασμα της AstraZeneza», τόνισε ο υπουργός.

Επεσήμανε δε ο εμβολιασμός θα συνεχίζεται ως αργά την νύχτα, ενώ θα επεκταθεί και τα Σαββατοκύριακα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιτροπής αναφορικά με την εορταστική περίοδο, σημειώνοντας ότι εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ., ενώ σε εξωτερικούς χώρους ζητείται απόσταση 10 μέτρων, χρήση μάσκας, αλλά και υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Ναών όπως και το προσκύνημα.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 22.00, ενώ την ημέρα του Πάσχα στις 21.00. Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται συγκέντρωση έως 2 οικογένειες με 9 άτομα, ενώ για εξωτερικούς χώρους έως 12 άτομα.

O κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο «αριθμός των εισαγωγών δείχνει να σταθεροποιείται», σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται την περαιτέρω παραμονή για άλλες 20 μέρες των ιδιωτών γιατρών.

Αν σου άρεσε κάνε