Μ.Τσαβούσογλου: Σενάρια για επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα

Μ.Τσαβούσογλου: Σενάρια για επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:27 Δημιουργία 13/05/21, 09:07
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Παρά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Τουρκία εξακολουθεί να εστιάζει το ενδιαφέρον της στα δυτικά της σύνορα και τις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στην εφημερίδα «Καθημερινή», τη χώρα μας αναμένεται να επισκεφθεί στα τέλη Μαΐου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς ωστόσο να έχουν καθοριστεί ακόμη οι λεπτομέρειες του ταξιδιού.


Οι δύο πλευρές θα έρθουν σε επαφή προκειμένου να γίνουν οι συνεννοήσεις μετά το Μπαϊράμι το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή.


Χθες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί την αποκλιμάκωση και την ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας και επισήμανε πως υπάρχει πρόσκληση προς τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να επισκεφτεί την Αθήνα σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Άγκυρα.

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, θα σηματοδοτήσει ενδεχομένως και τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν -κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Αν σου άρεσε κάνε