Μήνυμα προσοχής και εγρήγορσης στον δρόμο προς την «Ελευθερία»

Μήνυμα προσοχής και εγρήγορσης στον δρόμο προς την «Ελευθερία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:42 Δημιουργία 18/05/21, 08:39
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ένα ενδεχόμενο «πισωγύρισμα», εάν δεν επιδειχθεί από τους πάντες προσοχή και σεβασμός στα μέτρα τήρησης της προσωπικής υγιεινής

Τον εφησυχασμό θεωρεί η κυβέρνηση ως τον βασικό αντίπαλο στην πορεία προς την «Ελευθερία», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα του εμβολιασμού και η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Τα μηνύματα για την ανάγκη προσοχής και εγρήγορσης διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ στην μάχη μπήκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκπέμποντας δημόσια το μήνυμα ότι «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα».

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ένα ενδεχόμενο «πισωγύρισμα», εάν δεν επιδειχθεί - ειδικά σε αυτή την φάση που ανοίγουν όλες σχεδόν οι δραστηριότητες - από τους πάντες προσοχή και σεβασμός στα μέτρα τήρησης της προσωπικής υγιεινής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της καθιερωμένης σύσκεψης που έχει κάθε εβδομάδα με την επιτροπή των επιστημόνων, επέμεινε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και προειδοποίησε ότι ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ. «Πολλοί συμπολίτες μας» - είπε χαρακτηριστικά - «φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ». «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι η πολιτεία θα είναι αυστηρή στην επιβολή του νόμου, καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία, η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παράλληλα έδωσε έμφαση στην προσοχή έναντι των μεταλλάξεων .

«Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη, τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σε επίπεδο κινήσεων, η κυβέρνηση απελευθερώνει από την Παρασκευή όλη την παλέτα των εμβολίων για τις ηλικίες 40-44 ετών, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης, αλλά και σε ξενοδοχειακές ομάδες.

Όπως αποκάλυψε το Χrimaonline.gr, τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι «τσουχτερά», ενώ και οι έλεγχοι στα λιμάνια θα είναι επίσης εντατικοί, προκειμένου οι ταξιδιώτες να ακολουθούν με συνέπεια τους κανόνες.

Αν σου άρεσε κάνε