nea-dimokratia-allagi-fylou-vouli

Ποιες προτάσεις φέρνει η ΝΔ για την αλλαγή φύλου: Αλλιώς... θα καταψηφίσει τη διάταξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 05/10/17, 10:03

Του Γιάννη Σαραντάκου

Με τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα της επιλογής αλλαγής φύλου, θα απαντήσει  η ΝΔ στο σάλο, που έχει προκληθεί με τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline.gr, ήδη στελέχη του κόμματος της αξιωματικής επεξεργάζονται αλλαγές επί της ρύθμισης, οι οποίες εάν δεν συμπεριληφθούν στο νόμο  από την  πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, τότε η ΝΔ θα καταψηφίσει την σχετική διάταξη.


Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν καταρχήν το έτος της ηλικίας κατά το οποίο θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να υποβάλλει το αίτημα  για αλλαγή φύλου, την συγκρότηση ειδικής επιτροπής από ιατρούς, ειδικούς επιστήμονες κλπ.,  που θα εισηγούνται στην πολιτεία υπέρ η κατά του αιτήματος, αλλά και την απαγόρευση νέας εναλλαγής (κάτι που σήμερα δεν προβλέπεται).


Σε περίπτωση μη αποδοχής των προτάσεων αυτών από το Μαξίμου, η Πειραιώς θα πει «όχι» στη διάταξη, ενδεχόμενο που θα ...ανακουφίσει βουλευτές και κομματικά στελέχη.


Είναι δεδομένο ότι η πλειοψηφία των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή αρνητικά τη σχετική πρωτοβουλία και το τηλέφωνο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σταμάτησε να χτυπά από βουλευτές, που του επεσήμαναν ότι μία ενδεχόμενη συναίνεση θα έφερνε το κόμμα σε ευθεία σύγκρουση με την Εκκλησία, αλλά με τον πυρήνα των ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης.


Στην τελευταία συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπέρ της καταψήφισης είχαν ταχθεί ευθύς εξ αρχής ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, και οι βουλευτές Μ. Βορίδης , Αχ. Καραμανλής και Μ. Χαρακόπουλος. Ο κ. Βορίδης ήταν εκείνος, που πρότεινε ως διέξοδο την κατάθεση πρότασης από την πλευρά του κόμματος, ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η ΝΔ θα πρέπει να προσέλθει συντεταγμένη στην ψηφοφορία, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο ψήφου «κατά συνείδηση», καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν πιθανό η κοινοβουλευτική ομάδα να «σπάσει» στα δυο.


Στην Πειραιώς, πάντως, εντάσσουν και αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία στην προσπάθεια, που καταβάλλει τους τελευταίους μήνες ο κ. Τσίπρας να συσπειρώσει τον δικό του κομματικό πυρήνα και να διασφαλίσει ενόψει της πιθανότητας πρόωρων εκλογών ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Θυμίζουν πως το καλοκαίρι, ξεκίνησε η υπόθεση με την εκλογή των σημαιοφόρων στα σχολεία, ετέθη το θέμα κατάργησης της προσευχής, ενώ παράλληλα πολλοί βουλευτές της πλειοψηφίας τάχθηκαν δημοσίως και κατά των στρατιωτικών παρελάσεων. Όλο αυτό το «πακέτο» των πρωτοβουλιών στοχεύει προφανώς στο παλαιό 4% του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιμετωπίζει με σοβαρότατη επιφύλαξη την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε