kiriakos-kikilias-spiraki

Αιφνίδιες αλλαγές Κυριάκου στη ΝΔ: Που τοποθετεί Κικίλια, Σπυράκη, Ζούλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 09/10/17, 11:37
Προς αιφνίδιες αλλαγές στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινείται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εντός της ημέρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «xrimaonline.gr», να ανακοινώσει τη μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια στη θέση του Τομεάρχη Άμυνας, την οποία μέχρι τώρα κατέχει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες οι πληροφορίες, είναι ενήμερος για την αλλαγή. Τη «σκυτάλη» παίρνει τώρα η Μαρία Σπυράκη, η οποία θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της «γαλάζιας» παράταξης.

Όπως αναφέρουν στο «xrimaonline.gr» στελέχη της Πειραιώς, αν και ο κ. Μητσοτάκης είχε αποφασίσει μέχρι πρότινος να προβεί σε αλλαγές ως προς τον κομματικό μηχανισμό μετά το Συνέδριο του ερχόμενου Δεκεμβρίου, εντούτοις αποφάσισε τελικά να φυσήξει άνεμος ανανέωσης νωρίτερα στη ΝΔ.

Παράλληλα, τη θέση του διευθυντή Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, σε αντικατάσταση του κ. Λαζαρίδη. 

Με φόντο τις εξελίξεις αυτές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "xrimaonline.gr", θα αποτελέσει την αφετηρία για την εκλογική προετοιμασία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρά την εικόνα που επίμονα προβάλλει η κυβέρνηση, θεωρεί ότι το 2018 θα είναι μία εκλογική χρόνια, καθώς οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος δεν θα αντέξουν την πίεση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων, που υφίστανται οι πολίτες εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής τους.

Οι εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών της Πειραιώς, που είχαν διαχειριστεί στο παρελθόν σοβαρά ζητήματα Οικονομίας, είναι πως οι στόχοι για την επόμενη χρονιά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν με δεδομένη την κόπωση των φορολογουμένων, την απουσία ελέγχων στους τομείς του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών ειδών, την έλλειψη επενδύσεων και τέλος την απουσία βούλησης της κυβέρνησης για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, ήδη οι οφειλές προς το Δημόσιο  ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συνεχείς φόρο-επιδρομές και κατά συνέπεια δεν αποκλείεται η εφαρμογή του «κόφτη»!

Την ίδια ώρα, στη ΝΔ «βλέπουν» τις δυσκολίες που ανακύπτουν στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και παρά την δεδηλωμένη πρόθεση των ηγετών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να προχωρήσουν μαζί μέχρι το τέλος, βουλευτές των κομμάτων έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται (φραστικά επί του παρόντος ) από διάφορες κεντρικές επιλογές, όπως είναι η αλλαγή φύλου με μία απλή δήλωση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει στους βουλευτές του τα δεδομένα, που σήμερα υπάρχουν και να τους καλέσει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για την πιθανότητα των εκλογών.

Παράλληλα, θα ξαναθέσει σε ετοιμότητα και τον κομματικό μηχανισμό, ενώ ήδη οι στενοί του συνεργάτες κκ. Δημητριάδης και Μυλωνάκης δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου το 95% των ψηφοδελτίων του κόμματος να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε