nd-4

Και με τη «βούλα» το λίφτινγκ Μητσοτάκη στο επικοινωνιακό επιτελείο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:11 Δημιουργία 09/10/17, 13:54
Και με τη «βούλα» επήλθαν οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, κατόπιν αιφνίδιων αποφάσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος «έχρησε» τον Βασίλη Κικίλια Τομεάρχη Άμυνας, θέση την οποία κατείχε μέχρι πρότινος ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιδιώκοντας έτσι να «πρεσάρει» περαιτέρω τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, όπως αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει τώρα η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη με αναπληρωτές την κυρία Σοφία Ζαχαράκη, τον κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τον κ. Νίκο Ρωμανό και τον κ. Σπύρο Σταυρίδη.

Διευθυντής Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ παραμένει Αναπληρώτρια Διευθύντρια η κυρία Κύρα Κάπη.

Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Ακόμη, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνεται πως τα παραπάνω στελέχη της ΝΔ θα πάρουν τις νέες θέσεις τους και επισήμως την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν στο «xrimaonline.gr» στελέχη της Πειραιώς, αν και ο κ. Μητσοτάκης είχε αποφασίσει μέχρι πρότινος να προβεί σε αλλαγές ως προς τον κομματικό μηχανισμό μετά το Συνέδριο του ερχόμενου Δεκεμβρίου, εντούτοις αποφάσισε τελικά να φυσήξει άνεμος ανανέωσης νωρίτερα στη ΝΔ.

Το «ζέσταμα» για εκλογές και το ορόσημο του Δεκεμβρίου

Με «φόντο» τις τελευταίες εξελίξεις αυτές, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “xrimaonline.gr”, θα αποτελέσει την αφετηρία για την εκλογική προετοιμασία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρά την εικόνα που επίμονα προβάλλει η κυβέρνηση, θεωρεί ότι το 2018 θα είναι μία εκλογική χρόνια, καθώς οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος δεν θα αντέξουν την πίεση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων, που υφίστανται οι πολίτες εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής τους.

Οι εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών της Πειραιώς, που είχαν διαχειριστεί στο παρελθόν σοβαρά ζητήματα Οικονομίας, είναι πως οι στόχοι για την επόμενη χρονιά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν με δεδομένη την κόπωση των φορολογουμένων, την απουσία ελέγχων στους τομείς του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών ειδών, την έλλειψη επενδύσεων και τέλος την απουσία βούλησης της κυβέρνησης για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, ήδη οι οφειλές προς το Δημόσιο  ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συνεχείς φορο-επιδρομές και κατά συνέπεια δεν αποκλείεται η εφαρμογή του «κόφτη»!

Την ίδια ώρα, στη ΝΔ «βλέπουν» τις δυσκολίες που ανακύπτουν στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και παρά την δεδηλωμένη πρόθεση των ηγετών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να προχωρήσουν μαζί μέχρι το τέλος, βουλευτές των κομμάτων έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται (φραστικά επί του παρόντος ) από διάφορες κεντρικές επιλογές, όπως είναι η αλλαγή φύλου με μία απλή δήλωση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει στους βουλευτές του τα δεδομένα, που σήμερα υπάρχουν και να τους καλέσει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για την πιθανότητα των εκλογών.

Παράλληλα, θα ξαναθέσει σε ετοιμότητα και τον κομματικό μηχανισμό, ενώ ήδη οι στενοί του συνεργάτες κκ. Δημητριάδης και Μυλωνάκης δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου το 95% των ψηφοδελτίων του κόμματος να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Αν σου άρεσε κάνε